Persbericht
Yarden

Uitvaartverzekeraar Yarden mocht zijn naturapakketpolissen wel eenzijdig aanpassen. Het gerechtshof in Leeuwarden bepaalde dat in hoger beroep, nadat in een kort geding eerder nog door een andere rechter was besloten dat Yarden zich voorlopig niet mocht beroepen op een clausule waarmee het alle verzekeringen in één klap kon aanpassen.

De rechters in Leeuwarden bepaalden dat de verzekerden die deze zaak hadden aangespannen niet voldoende spoedeisend belang hebben bij zo'n voorziening. Bovendien vermoedt de rechter dat het gebruik van de clausule in een bodemprocedure toch wordt toegestaan.

Yarden paste naturapolissen aan vanwege financiële problemen

Ook nam de rechter in zijn overweging het grote belang dat Yarden bij de clausule heeft mee. De uitvaartverzekeraar paste de polissen aan omdat het bedrijf in financiële problemen was gekomen.

Yarden had vanwege die geldzorgen besloten de naturapakketpolissen aan te passen. De houders van die polissen zouden daarmee recht hebben op een volledige vergoede uitvaart, maar na de aanpassing is de verzekering nog goed voor een paar duizend euro. Die aanpassing trof 390.000 verzekerden.

Eerder besloot ook de geschillencommissie van Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) al dat Yarden in zijn recht stond met de aanpassing. Een overname van Yarden door branchegenoot DELA ketste door het juridische getouwtrek echter af.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl