Persbericht
BGNU

Minister Grapperhaus heeft verscherpte afspraken gemaakt met de kerken om kerkgangers en de samenleving zo veel mogelijk te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus. Uitvaarten blijven een uitzondering op die afspraken.

Verwarring over regels bij uitvaart in de kerk
Door de afspraken die minister Grapperhaus op 5 oktober met kerken maakte ontstond er in de uitvaartbranche veel verwarring. Gelden bij een uitvaart in een kerk de afspraken die de minister met de kerken maakte - maximaal 30 personen, niet zingen - of geldt de uitzonderingsregel voor uitvaarten, zoals de overheid die op 28 september bekend maakte?

Uitvaart in de kerk is een uitvaart
Navraag bij het ministerie van BZK heeft duidelijk gemaakt dat bij uitvaarten in kerken de regels ten aanzien van het maximum aantal aanwezigen zoals die gelden voor uitvaarten, gehanteerd mogen worden. Echter: als de kerk beperkingen oplegt, dan moet daarmee rekening gehouden worden.

Beroep op gezond verstand
Uitzondering op coronamaatregelen blijft ook bij kerkelijke uitvaarten gehandhaafd

BZK doet een beroep op de uitvaartbranche om de regels met gezond verstand te gebruiken. De ruimte moet het echt toelaten om 1,5 meter afstand te houden! En die moet ook daadwerkelijk gehandhaafd worden.

Omdat de besmettingsrisico’s bij zang erg groot zijn, benadrukt BZK dat er ook bij een uitvaartplechtigheid in de kerk niet gezongen mag worden.

Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen

Postbus 484, 3500 AL Utrecht
Telefoon 070 - 364 75 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - URL www.bgnu.nl

 

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl