Persbericht
Greenleave

Dankzij vervallen SKU-verplichting kan iedere uitvaartondernemer toetreden tot GreenLeave
In het zevende jaar van haar bestaan heeft Stichting GreenLeave (De Duurzame Uitvaart) de stap gezet om de toegankelijkheid voor alle uitvaartverzorgers te vereenvoudigen.
De verplichting om aangesloten te zijn bij het SKU (Keurmerk Uitvaartzorg) vervalt. In plaats hiervan is er een procedure voor toetreding en auditing gekomen die in principe voor iedere uitvaartverzorger haalbaar is. De eisen om een volledig duurzame uitvaart aan te kunnen bieden gecombineerd met een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering, blijven vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel
van die procedure. Door middel van een combinatie van externe en interne audits die de aangesloten deelnemers onderling uitvoeren, wordt het opvolgen van de afspraken gecheckt.

Evert de Niet, voorzitter van GreenLeave: ”Wij kregen regelmatig verzoeken van kleinere uitvaartondernemers die zich willen aansluiten bij GreenLeave en soms vooroplopen op het gebied van duurzaamheid, als die niet aangesloten waren bij het SKU, konden zij helaas geen deelnemer worden. Nu hoeven wij daar geen nee meer tegen te zeggen. Daarmee zal het aantal GreenLeave uitvaarten zeker toenemen.”

Breder draagvlak
GreenLeave verwacht hiermee een nog breder draagvlak te krijgen met als voornaamste doel een betrouwbaar duurzaamheidslabel voor uitvaartverzorging neer te zetten en te borgen. Een duurzame uitvaart zou voor iedereen toegankelijk en makkelijk te organiseren moeten zijn.

Ook voor producenten en leveranciers van uitvaartproducten komt er een beter platform op de GreenLeave website. Dat zal in de loop van dit jaar worden gerealiseerd. Het is voor deconsument van belang om alle duurzame mogelijkheden te kunnen verkennen op een betrouwbare site als www.greenleave.nu.

GreenLeave is een consortium van uitvaartverzorgers, dat zich inzet om een duurzame uitvaart makkelijker en toegankelijker te maken. Zes uitvaartondernemers hebben GreenLeave opgericht in 2013, na een presentatie van Esther Molenwijk bij een bijeenkomst van de BGNU. Inmiddels zijn er 16 uitvaartondernemers aangesloten bij GreenLeave. Deze ondernemingen zijn maar liefst goed voor bijna 40% van het aantal uitvaarten in ons land. Uitvaartondernemers die zich aansluiten bij GreenLeave integreren duurzaamheid in hun bedrijfsvoering.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl