Persbericht
DELA

Coöperatie DELA heeft dinsdag 16 juni tijdens de uitreiking van de Best Workplaces 2020 van Great Place to Work (GPtW) wederom de eerste prijs in de categorie ‘Large Workplaces’ in de wacht gesleept. DELA mag zich ook in 2020 de beste werkgever van Nederland noemen.
Het gaat in deze categorie om grote organisaties met meer dan 250 medewerkers. Uit het juryrapport van GPtW blijkt dat het werkgeversbeleid van DELA als beste wordt gewaardeerd, omdat zij hoog scoort op alle thema’s. Met de hoogste scores op werven, inspireren, ontwikkelen, zorgen: balans vinden en vieren. Daarnaast scoort DELA hoogt op variëteit, toegankelijkheid en integratie.

Trots en waardering
Roos Fleuren, directeur HR DELA: “Voor de derde keer op rij eerste worden in onze categorie, daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op. Vooral omdat daaruit de waardering van onze medewerkers spreekt voor DELA als werkgever! Samen met alle collega’s hebben we deze prestatie neergezet. Onze overtuiging is dat wanneer onze mensen zich gelukkig voelen in hun werk, we dit terugzien in het resultaat. Die overtuiging hadden we al en wordt nu opnieuw bevestigd”.
Dit onderzoek is gehouden voor de uitbraak van de coronapandemie en nu ziet de wereld er anders uit. Fleuren: “Wij merken dat het belangrijk is om regelmatig uit te vragen hoe je medewerkers naar je kijken als werkgever. Dat doen we tijdens de coronacrisis ook, al is dat met een andere methodiek. Wat we duidelijk terugzien in GPtW en tijdens de coronacrisis is de hoge mate van betrokkenheid bij het werk voor onze leden, en het feit dat medewerkers voelen dat we er ‘voor elkaar’ zijn. Dat kenmerkt het werken bij DELA.”

Stap voor stap

Met ruim 1.600 medewerkers blijft DELA zich als ‘beste werkgever’ inzetten om te zorgen dat het fijn is om bij DELA te werken en er ruimte is voor ieders persoonlijke ontwikkeling. Het succes kwam niet zomaar tot stand. DELA ontwikkelde zich als werkgever stap voor stap. In de afgelopen jaren steeg DELA op de ranglijst van de 18e naar de 11e positie, via de 5e positie in 2017 tot nummer 1 in 2018, 2019 en dus nu 2020.

Ranking GPtW
De plaats op de ranglijst wordt bepaald door de resultaten uit het medewerkersonderzoek naar vertrouwen, trots en plezier en uit een onafhankelijke evaluatie van het werkgeversbeleid. Al 35 jaar meet Great Place To Work vertrouwen binnen organisaties, volgens velen het fundament van organisatiesucces. Dit doet GPtW voor heel diverse organisaties: klein en groot, profit en non-profit, in alle sectoren en in 60 landen. Alle uitslagen en de juryrapporten zijn te bekijken via https://www.greatplacetowork.nl/


DELA reactie: Roos Fleuren directeur HR (YouTube)

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl