Persbericht
Crematorium Twente

Na twee jaar verbouwen is het dan eindelijk zover! Het crematorium in Enschede is na een flinke renovatie door burgemeester Van Veldhuizen op vrijdag 28 februari officieel heropend. Honderdvijftig genodigden waren bijeen gekomen in Aula de Lijster om te luisteren naar een column van theatermaker Magda Nij Bijvank. Zij droeg een persoonlijke column met de titel Ode aan de Troost voor. Directeur Harriët Tomassen bedankte alle bedrijven en leveranciers die hebben bijgedragen aan het prachtige resultaat. Ook de uitvaartondernemingen en medewerkers van het crematorium werden bedankt voor hun flexibiliteit tijdens de verbouwingen. Burgemeester van Veldhuizen ging in zijn toespraak terug naar zijn kind-zijn en de begraafplaats in het Brabantse Fijnaart. Hij sloot af met het voordragen van een gedicht van Willem Wilmink over Abe Lenstra. De openingshandeling ging gepaard met het doorknippen van een lint.

Aula’s
Het crematorium in Enschede heeft na de grootscheepse renovatie 3 aula’s van verschillende groottes, elk met een eigen ontvangst, familiekamer en gastenkamer. De aula’s hebben een hedendaagse uitstraling en bieden allemaal uitzicht op de binnentuin.
Beeld en geluid
Alle aula’s beschikken na de renovatie over moderne opname- en weergave apparatuur.

Catering
In de gerenoveerde stijlvol en warm ingerichte gastenkamers kunnen nabestaanden voorafgaand aan of na afloop van de plechtigheid samenkomen met hun gasten.

Over Crematoria Twente
Crematoria Twente beschikt na de afronding van de renovatie in Enschede over vier eigentijdse en moderne vestigingen in Enschede, Almelo, Borne en Oldenzaal. Met zeven aula’s, een buitenaula, diverse ruimtes voor een afscheid in informele setting kan er tegemoet worden gekomen aan de diverse wensen die nabestaanden hebben. Met onze professionele dienstverlening dragen wij bij aan een betekenisvol afscheid.

Open dag 28 maart 2020
Op 28 maart 2020 kan iedereen het vernieuwde crematorium in Enschede komen bekijken tijdens de open dag van 11.00-17.00 uur.

Magazine SLOTakkoord
Tijdens de heropening is tevens het eerste exemplaar uitgereikt van ons magazine SLOTakkoord, een magazine met persoonlijke verhalen van nabestaanden die bij ons afscheid namen van hun dierbare. Het magazine zal in de week van 9 maart met het weekblad bij u op de mat vallen. Ook is het te lezen op onze website www.crematoriatwente.nl.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl