Persbericht
Greenleave

alma uitvaartzorg logo 200barbera alma uitvaartzorg greenleaveDe duurzame uitvaart is geen overwaaiende trend, maar een gestaag doorzettende ontwikkeling. Steeds meer mensen willen hun duurzame principes ook na hun overlijden volgen. Dat blijkt ook uit de groei van GreenLeave, in 2014 gestart als gezamenlijk initiatief van zes uitvaartondernemers, waaronder Rebel uit Huizen. GreenLeave is gericht op de promotie en aanjaging van duurzaamheid in de uitvaartbranche. Ook Alma Uitvaartzorg sluit zich aan bij GreenLeave.

“Wij vinden dat je goed moet zorgen voor de wereld om ons heen. Dat vinden we niet bijzonder, maar heel gewoon. Zorgen dat alles bij een uitvaart zo duurzaam mogelijk verloopt, hoort daarbij. Dat betekent dat wij waar mogelijk zullen adviseren over duurzame opties bij alle beslissingen die moeten worden gemaakt bij een uitvaart. Niets is verplicht, maar de mogelijkheden zijn er wel. We deden dat overigens al heel lang, maar nu hoort daar het keurmerk GreenLeave bij.

GreenLeave is voor ons een waardevol platform waarbinnen we met de aangesloten ondernemers actief nadenken over de vraag hoe we het uitvaartbedrijf duurzamer kunnen maken. Op die manier inspireer en leer je van elkaar. Zo ontstaan concrete verbeteringen die je door kunt voeren in de bedrijfsvoering. En we dagen leveranciers uit om nieuwe en duurzamer producten te ontwikkelen. GreenLeave functioneert daarin als vliegwiel voor duurzame innovaties.
Natuurlijk zullen de wensen van onze klanten altijd het uitgangspunt blijven, maar het is mooi als milieubewuste keuzes hier onderdeel van kunnen zijn.”

Vijf kernprincipes
De deelnemende uitvaartondernemers van GreenLeave geven zelf uiteraard het goede voorbeeld. Zij houden zich aan de vijf kernprincipes voor duurzaam ondernemen, ook wat betreft het verminderen van de milieu-impact van de eigen werkzaamheden, op kantoor en bij de uitvoering van uitvaarten. Ook goed werkgeverschap en het ondersteunen van maatschappelijke initiatieven zijn duurzame voorwaarden. Daarnaast voldoen alle deelnemers aan het Keurmerk Uitvaartzorg, dat staat voor eerlijk, transparant en klantgericht werken. Voor meer informatie, kijk op www.greenleave.nu

Over GreenLeave
GreenLeave is een landelijk samenwerkingsverband van uitvaartverzorgers, dat zich inzet om een duurzame uitvaart makkelijker en toegankelijker te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl