Boek: Dichter van Dienst

boek Dood doet leven omslagDichter van Dienst
F. Starik

Dichter van dienst is het vaarwel van F. Starik, zijn indrukwekkend en aangrijpend laatste deel in de trilogie over eenzame uitvaarten in Amsterdam die hij zestien jaar lang vormgaf.

Dichter van dienst is het vaarwel van F. Starik, zijn indrukwekkend en aangrijpend laatste deel in de trilogie over eenzame uitvaarten in Amsterdam die hij zestien jaar lang vormgaf. Hij schreef op wat er te weten viel over de eenzame dode, zocht een dichter of dichtte zelf, ging naar de uitvaart en schreef het verslag daarvan.

Met gedichten van o.a. Maria Barnas, Wim Brands, Anneke Brassinga, Eva Gerlach, Erik Jan Harmens, Judith Herzberg, Neeltje Maria Min, Marieke Lucas Rijneveld en Menno Wigman

'Ik ben De Eenzame Uitvaart in de loop van tijd als een levensopdracht gaan zien, als een Taak die je tot het einde zult vervullen, niet als een project waarmee je na een tijdje weer ophoudt.
Het recept is eenvoudig en mag inmiddels als bekend worden verondersteld: dichters schrijven een gedicht - en dragen dat op de uitvaart voor - voor die mensen, die anders waren overgeschoten, voor wie niemand zou komen, over wie niemand had gesproken, was de dichter er niet geweest om afscheid te nemen, vaarwel te zeggen.'


Titel

Dichter van dienst

Auteur

F. Starik

Taal

Nederlands

Uitgever

Nieuw Amsterdam

Pagina's

320

Druk

1

Verschijningsdatum   

29-10-2019

ISBN13

9789046825983

Prijs

€ 20,99

Bestellen

Uitgeverij Nieuw Amsterdam