Persbericht
BGNU

De Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU), is geschokt door de beelden die journalist Alberto Stegeman undercover maakte bij een uitvaartondernemer. Volgens de BGNU toont dit aan dat kwaliteitsregels waar alle uitvaartondernemingen zich aan moeten houden noodzakelijk zijn. Dit kan bijvoorbeeld door het beroep van uitvaartverzorger een beschermd beroep te maken.

BGNU-directeur Heidi van Haastert: “Iedereen kan nu een bordje ‘uitvaartverzorger’ naast zijn deur hangen. Op het moment dat mensen een dierbare verliezen zijn ze kwetsbaar en dienen beschermd te worden tegen dit soort malafide bedrijven. Daarom pleit BGNU voor de beschermde status van het beroep. Onze branche heeft geen juridische middelen om malafide bedrijven te weren”.

Een goede uitvaart biedt de start voor een goed rouwproces. We vinden dat er daarom voorwaarden en criteria voor het beroep van uitvaartverzorger in de wet verankerd moeten worden. De op stapel staande wijziging van de Uitvaartwet is een uitgelezen kans daartoe”, aldus Heidi van Haastert.

Keurmerk Uitvaartzorg


BGNU heeft door het Keurmerk Uitvaartzorg kwaliteitseisen gesteld waaraan alle leden moeten voldoen alvorens lid te kunnen worden. Het Keurmerk geldt als een garantie voor deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie. Keurmerkhouders worden ieder 1,5 jaar gecontroleerd door een onafhankelijke auditor. Hun personeel moet ingeschreven staan in het register voor uitvaartverzorgers en voldoen aan de opleidings- en bijscholingseisen. Voor de klant is er de laagdrempelige onafhankelijke ombudsman. Kortom BGNU ziet erop toe dat de klanten van de leden kunnen rekenen op toegankelijke, hoogwaardige en begripvolle dienstverlening.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl