Persbericht

Wat doet het met je als je zus, je zwager of je kinderen er opeens niet meer zijn? Wat gebeurt er met je als je de kisten van familieleden terugvliegt naar de mensen die met een ondragelijk verdriet zitten? Het televisieprogramma ‘Ik mis je’ staat opzaterdag 13 juli in het teken van vijf jaar na de MH17-ramp. EO-presentatoren Minella van Bergeijk en Arjan Lock spreken met Peter van der Meer en Jaap en Diana Westerveld die familieleden verloren. Luchtmachtpiloot Dick van Gasteren vertelt zijn verhaal op luchthaven Eindhoven.

Dick van Gasteren
Dick van Gasteren is een van de luchtmachtpiloten die de lichamen van de slachtoffers van de MH17-ramp heeft teruggevlogen. Hij is daarmee de linking-pin tussen heel wat nabestaanden die de kisten van hun geliefden terugkrijgen. Na de ceremonie op de luchthaven in Eindhoven lopen meer dan duizend nabestaanden langs het vliegtuig en bedanken Dick en zijn collega’s. Wanneer hij ze in de ogen kijkt en hun handen vasthoudt, voelt hij hun verdriet als een deken over zich heen vallen. Hoe ga je hiermee om als professional?

Peter van der Meer
Peter van der Meer verliest bij de ramp zijn drie dochters Bente (7), Fleur (10) en Sophie (12). Groot is zijn ontreddering na het horen van dit nieuws. “Als de lichamen niet terug zijn dan geloof je het niet. Mijn kinderen waren wonder boven wonder intact en kwamen na een maand naar Nederland. Wat ben ik blij dat ik ze nog gezien heb”, vertelt Peter. In zijn huis heeft hij een speciale kamer met de spullen van zijn dochters ingericht, die hem dagelijks aan hen herinneren. Extra kostbaar zijn een paar van hun persoonlijke spulletjes, zoals een knuffel, die op de plaats van de ramp zijn gevonden.

Jaap en Diana Westerveld
“Mijn zwager Henk had een nachtmerrie dat hij neer zou storten. We hebben hun angst weggewuifd, omdat vliegen toch de veiligste manier van reizen is”, vertelt Jaap Westerveld. Een jaar lang leven Henk en Ineke Tournier toe naar hun wereldreis. Hun vliegangst houdt hen niet tegen. Jaap drinkt nog koffie met het stel op de dag van vertrek en herinnert zich goed hoe gespannen ze zijn. Wat hij niet wist, was dat ze niet meer terugkomen.

Over het programma
'Ik mis je' is het rouwprogramma van de EO. Naast het programma heeft het een grote online community die troost haalt uit de vele blogs, online kaarsjes en gesprekken die ontstaan.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl