Persbericht

Campagne nieuwe Donorwet van start!
Eind maart is VWS gestart met een landelijke campagne om het publiek te informeren over het nieuwe Donorregister. Inmiddels zijn er verschillende tv- en radiospots te zien en horen geweest.

We zagen bekende en niet-bekende Nederlanders in verschillende herkenbare situaties. Ze bespreken het nieuwe Donorregister. De spots zijn het begin van een campagne waarin mensen trapsgewijs worden geinformeerd over de nieuwe Donorwet.

Bekijk de spotjes:
- Het nieuwe Donorregister (in de keuken) - Tv-spotje 1 
- Het nieuwe Donorregister (bij de kapper) - Tv-spotje 2 
- Het nieuwe Donorregister (John en Carry aan de keukentafel) - Tv-spotje 3
- Het nieuwe Donorregister (Janny & Akwasi bij de visagie) - Tv-spotje 4

De opbouw van de campagne verloopt gefaseerd in de komende anderhalf jaar: van aandacht voor het nieuwe Donorregister naar de consequentie van niet registreren. Eind juni start de tweede fase van de campagne. In deze periode ligt de nadruk op het effect van niet kiezen liggen. Ook zal het accent worden gelegd op het belang van het vastleggen van een eigen keuze en het feit dat deze keuze altijd weer kan worden gewijzigd. Eind juni zal een huis-aan-huismailing plaatsvinden van de brochure ‘Het nieuwe Donorregister; wat betekent dat voor mij?’.

Folder 'het nieuwe Donorregister'
In april is vanuit het ministerie van VWS een nieuwe folder uitgebracht: 'Het nieuwe Donorregister: wat betekent dat voor mij?' De folder geeft onder andere antwoord op: Wat gebeurt er na 1 juli 2020? Wat betekent 'geen bezwaar' tegen orgaandonatie? Hoe vul ik mijn keuze in? Kan ik mijn keuze zelf bekijken? Ook is de website van het Donorregister vernieuwd. Neem eens een kijkje!

De folders zijn binnenkort verkrijgbaar via de webwinkel van de NTS en zullen verder te vinden zijn bij gemeenten, huisartsen apotheken en op nog veel meer plekken in Nederland.

Benieuwd naar de folder? Download hem hier.

Flinke toename van donoren
Vorig jaar stonden 273 mensen na hun overlijden organen af voor transplantatie en 2.398 overledenen doneerden hiervoor hun weefsels. Niet eerder waren er in Nederland zoveel mensen die dat deden.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl