Persbericht
Uitvaartwensenspel

Wat is er mogelijk op het gebied van uitvaarten? Wat wil ik zelf eigenlijk? Wil ik het allemaal zelf beslissen of laat ik de keuze bij mijn nabestaanden? Tijdens het spelen van het Uitvaartwensenspel krijg je antwoord op deze en meer vragen.

De wens van Cathelijne was om het Uitvaartwensenspel uit te geven zodat haar doel: “In gesprek gaan over een goed afscheid” breder uitgedragen wordt. Na het overlijden van Cathelijne ontstond bij haar familie het idee de wens uit te laten komen. Liesbet van Oosten bracht de familie van Cathelijne in contact met levens- en stervensbegeleider Sonja Brouwers.
Het spelidee en ontwerp van Cathelijne de Vries heeft Sonja door ontwikkelt en recent het levenslicht laten zien. Een eerbetoon aan Cathelijne.

Professioneel spel
Het Uitvaartwensenspel is een professioneel spel en biedt gelegenheid om op een taboedoorbrekende manier met elkaar in gesprek te gaan over de dood (als deze hopelijk nog niet zo nabij is) en zo persoonlijk contact te leggen.
Het Uitvaartwensenspel is voor o.a. uitvaartondernemers, stervensbegeleiders, rouwtherapeuten, hospices, inloophuizen en zorginstellingen. Zij hebben hiermee een ingang om op betrokken, persoonlijke wijze de uitvaartwensen van hun cliënten bewust en bespreekbaar te maken. Op de doos is een doorzichtig hoesje bevestigd met ruimte voor een visitekaartje.

Laten we een bordspel spelen
De 6 categorieën: Feit of fabel?, Eens of oneens?, Weet je al wat je wilt?, Religie en rituelen, Muziekfragment, Je beurt is voorbij.
Je kunt een middag of avond organiseren waarin jouw organisatie het spel begeleid. Je kunt het ook uitlenen aan families, de spelregels zijn duidelijk en helder opgesteld hoe het spel te spelen is.
Het spel is te spelen van twee tot 6 personen. Door middel van 6 categorieën: in de vorm van vragen, stellingen en muziekfragmenten ga je in gesprek en deel je ervaringen en wensen.

“Voordat iemand sterft vind ik het belangrijk dat mensen beter en meer geïnformeerd, geïnspireerd en bewust gemaakt worden over de mogelijkheden rondom een uitvaart”, aldus Sonja Brouwers.

“Sonja is ervan overtuigd dat het bespreekbaar maken en bewustwording van je wensen en die van anderen bijdraagt tot waar het in de kern van het leven om gaat: LIEFDE.”

Het spel is te bestellen bij Sonja Brouwers via tel. 06-12075664, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en uitvaartwensenspel.nl
Van ieder verkocht spel wordt 1 euro gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl