Persbericht
Dela geeft

Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan. Met die woorden maakte coöperatie DELA in 2012 Nederland een klein beetje mooier.
Dit initiatief van de Eindhovense uitvaartverzekeraar en -verzorger krijgt nu een vervolg. De campagne start op 18 mei aanstaande, in de zendtijd rondom het Eurovisie Songfestival.

DELA is een coöperatie van vier miljoen mensen. Algemeen directeur Edzo Doeve: ‘Wij willen graag laten zien, wie wij zijn en waar we voor staan. We geloven in de kracht van solidariteit en van verbondenheid. Wij zijn er voor elkaar. Zoals jij er voor jouw familie, vrienden, kennissen en collega’s bent, zijn en zij er voor jou.

Nog altijd actueel

‘Wat we belangrijk vinden, is dat mensen mooie woorden naar elkaar uitspreken nu zij er nog zijn. Onze ervaring was in 2012 en ís in 2019 nog altijd, dat tijdens een uitvaart vaak de mooiste woorden worden uitgesproken voor mensen die er niet meer zijn. Mooie woorden die het waard zijn om veel eerder te worden gedeeld.

Dat hier weinig voor nodig is, dat het op allerlei manieren kan en iedere keer weer zulke mooie reacties oplevert, dat is wat DELA wil laten zien. Want het blijft waar: Waarom zou je wachten. Dus ‘waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan’, zegt Doeve.

Emotie ontvanger

Waar het in 2012 ging over de speech van de zender – bijvoorbeeld een leerling die zijn leraar bedankt voor alle steun die hij hem heeft gegeven; zonder hem was hij nooit geworden wie hij nu is – gaan de films nu over de reactie van de ontvanger.
Je ziet de expressie, de emotie, het geluk, de geraaktheid, de onzekerheid, het stralende gezicht van iemand die zojuist een liefdevolle boodschap heeft gekregen. Hiermee wordt zichtbaar en voelbaar waarom het waard is om tijdens het leven mooie woorden te delen.

Inspireren en meedoen

Met dit initiatief hoopt DELA, net als in haar dagelijkse dienstverlening, mensen te inspireren om ook mooie woorden te gaan delen. En zo Nederland opnieuw een beetje mooier te maken. De campagne start op 18 mei aanstaande, in de zendtijd rondom het Eurovisie Songfestival. De uitingen worden onder meer getoond op TV, in de bioscoop, via sociale media en online.

Op de website staan inspirerende voorbeelden, worden de verhalen achter de films verteld en tips gegeven om zelf mooie woorden te gaan delen. ‘Een gevoel van waardering, een levensles, een bedankje of gewoon even zeggen hoeveel je van diegene houdt; vertel de mensen van wie je houdt wat je hen wilt meegeven’, roept Doeve op. ‘Waarom zou je wachten.’

Making of

Op de website van DELA is een 'making of-film' te zien.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl