header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

uitvaartcentrum Slingehof DrachtenWelkom in ons vernieuwde Slingehof.

 Na een intensieve verbouwing is ons centrum klaar voor de toekomst, om u te ontvangen voor uw bijeenkomst.

Het is een plek waar je kunt stilstaan op jouw manier. Om daarna weer verder te gaan. Het is een plek waar je elkaar kan ontmoeten en herinneringen ophalen.


Ruimte voor ontmoeting en afscheid.

Afscheid nemen en loslaten. Ieder doet het op zijn of haar eigen manier. Wij zorgen voor een warm welkom en stellen onze ruimtes voor je open. Deel je wensen, alles is bespreekbaar. Stil en intiem of groots en uitbundig. Hoe je het afscheid ook invult, je wilt zeker weten dat alles goed geregeld is. Zodat jij al je aandacht kunt richten op het afscheid en loslaten van je dierbare.


Uitvaart

Slingehof beschikt over een aula, koffiekamer, opbaarkamers en een familiekamer. Tevens is er een centrale koeling en een aflegruimte. Slingehof kan gebruikt worden voor een complete uitvaart of alleen voor bijvoorbeeld een opbaring, koffietafel of condoleance. Eten en drinken? Dat passen we aan je wensen aan.

De opbaarkamers hebben een eigen sleutel waarmee 24 uur per dag, in alle rust afscheid kan worden genomen van de overledene. In de familiekamer kan je je even terugtrekken of met elkaar bijpraten. De kamers kunnen persoonlijk worden gemaakt met bloemen, foto’s en tekeningen. Voor de kinderen, en voor volwassenen, is er een krijtbord om hun verhaal of tekening te plaatsen.


Bijeenkomst

Naar elkaar luisteren, maar ook: stil mogen zijn. Het kan in een ambiance die warmte en rust uitstraalt. Een plek waar je je welkom voelt. En waar aan alles is gedacht. Onze ruimtes kunnen ook worden gebruikt voor een lezing, vergadering, viering, themabijeenkomst of klein concert. Een luxe thee of een hapje en een drankje? Ook hier zijn diverse mogelijkheden bespreekbaar. Ontdek wat er mogelijk is.


Slingehof: Door stilstaan, verder gaan.

Voor meer informatie of een ruimte huren? Kijk op:

www.dle-drachten.nl

www.uitvaartverzekering-drachten.nl

www.slingehof.nl

Of maak een afspraak,

DLE             tel: 0512-515 827 / of mail:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Slingehof   tel: 0512-760 400 / of mail:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl