header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer
Persbericht

Op dinsdag 2 april wordt de nieuwe entree van crematorium en begraafplaats Zegestede officieel geopend door wethouder Toine Theunis.
De genodigden verzamelen zich bij de nieuwe ingang en het parkeerterrein op de Ruchpensebaan 93. Op gepaste wijze zal de wethouder via de pas aangelegde laan naar het crematorium worden vervoerd, waar hij het lint symbolisch zal doorknippen. In de ontmoetingsruimte, die eveneens een metamorfose heeft ondergaan, wordt vervolgens in stijl stilgestaan bij alle veranderingen.
Laan van Zegestede
Dat de Ionweg zowel toegang bood tot vrachtverkeer als rouwstoeten, was al lang een doorn in het oog van bestuur, directie en medewerkers van crematorium Zegestede. Zij willen niets liever dan hun gasten in een stemmige sfeer en passende omgeving ontvangen. Dus werd er gekeken naar alternatieven. Die werden gevonden in een nieuwe aanrijroute vanaf de Rucphensebaan. De afgelopen periode is er dan ook hard gewerkt om dit te realiseren. Er werd een nieuwe laan aangelegd en een aparte toegang gecreëerd met een eigen parkeerterrein van bijna 280 parkeerplaatsen. Daarnaast is er een ecologisch plan ontwikkeld om de nieuwe laan, die de naam Laan van Zegestede heeft gekregen, en het parkeerterrein in de naaste toekomst in het groen te laten baden.

Metamorfose
Ook de vijver met de zwanen waar men vanuit de aula op uit kijkt is esthetisch verfraaid. Bovendien heeft er een ware metamorfose binnen in het gebouw plaatsgevonden. Muren zijn neergehaald en andere juist geplaatst, de routing is veranderd, de inrichting is op de schop gegaan, er is een terras bij gekomen en er is veel meer lichtinval. Het resultaat: een indeling die logisch en overzichtelijk is en een interieur met een hele mooie, warme en huiselijke uitstraling die past bij de eigentijdse en persoonlijke manier waarop uitvaarten vormgegeven wordt.
 

Crematorium Zegestede Ionweg 12, 4706 NS Roosendaal

Begraafplaats Zegestede Rucphensebaan 95, 4706 PH Roosendaal

veel geraadpleegde onderwerpen

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl