strand

Nalatenschap

Iedereen laat na overlijden iets achter: dat is je nalatenschap. Die nalatenschap bestaat uit ‘herinneringen’ en die worden eigenlijk direct al door je nabestaanden gedeeld. Dat zie je ook terug op de condoleance na een uitvaart. Vaak worden er dan herinneringen opgehaald en verhalen uitgewisseld. Niet zelden hoor je dan ook geanimeerde gesprekken.

Naast herinneringen laat je meestal ook de nodige spullen achter. Naarmate je ouder wordt krijg je meer spullen. Denk maar eens aan je kleding, de inrichting van je kamer. Misschien heb je een eigen huis, heb je het één en ander gespaard. Al deze bezittingen vormen je nalatenschap.

Na overlijden worden deze bezittingen verdeeld onder de nabestaanden. De bezittingen zijn onder te verdelen in geld, onroerende goederen en overige. Het verdelen daarvan kan via de wettelijke regeling. Wil je dat zelf bepalen, dan kan dat door het op laten stellen van een testament. Tenminste als het gaat om de verdeling van geld en onroerende goederen. Alle andere bezittingen kun je ook in een codicil of legaat vermaken aan je nabestaanden.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief