rituelenwerkplaats zomer 2018Verandering opzet Open en Zomerwerkplaats

Nu het wel voor altijd zomer lijkt, kijken we uit naar de Zomerwerkplaats die voor augustus gepland staat. Zowel de Zomerwerkplaats als de Open werkplaats in het najaar krijgen een wat andere vorm. Na uitproberen van verschillende manieren is deze nieuwe opzet ontwikkeld, waarover meer informatie.

Vanaf 12 juli zijn we eerst een maand op vakantie. Onze vakantie start met deelname aan het project Colorfield Performance CH 2018, een grootschalige schilderactiviteit in het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad. Zie: artikel LC. Er zijn al heel wat schilderijen gemaakt. Deze zijn dagelijks te bezichtigen in het weiland tegenover de haven van Sloten.

Voor de één is de zomer dé tijd van het jaar om naar toe te leven, voor een ander is het een tijd die je liever overslaat, waar de normale structuur ontbreekt en mensen weg zijn. Hoe de zomer ook voor je is: Wij wensen je toe dat je ergens nieuwe inspiratie in vindt.

Clara Velema & Jan Jelsma

 

De veranderde opzet

Zomerwerkplaats en Open werkplaats zijn in de nieuwe opzet specifiek bedoeld voor mensen die zoeken naar een plek waar ze kleinschalig (met maximaal 4 mensen) bezig kunnen zijn met beeldend werk. Ieder werkt aan een eigen beeld in eigen gekozen materiaal en eigen thematiek. Het kan zijn dat je beeldende vaardigheden wilt opdoen en een gewone schildercursus niet binnen je bereik ligt, iets afmaken dat in therapiesessies begonnen is, als ritueel maken van een gedenkteken voor het afsluiten van een periode, het maken van een nieuwe start of het gedenken van een persoon. Er kan geschilderd worden in allerlei technieken in combi met collagetechnieken, gewerkt met mozaïek zowel in reliëf als 3D, met tegel- en servies(brokken) of glas; Vilten kan zowel nat als droog. Er wordt op allerlei manieren gerecycled en uit oud weer iets nieuws gemaakt. De ervaring leert dat door het gezamenlijk en ieder voor zich bezig zijn er een sfeer van rust en focus ontstaat waarin het inspirerend en prettig werken is. Het werk wordt niet centraal besproken, steun bij het proces wordt individueel gegeven. Eerder was er een open inschrijving, nu is er voor deelname eerst contact en een intake om te zien of dit aanbod wederzijds passend is. Rust, ruimte, inspiratie en veiligheid staan voorop.

Zomerwerkplaats

Er is nog één plaats beschikbaar. Heb je belangstelling geef dat dan aan via het aanmeldingsformulier,  dan nemen we contact op. Je kunt intekenen per dag.

Data:    do. 23 en vr. 24 augustus en do. 30 en vr. 31 augustus

tijd:      9.30 – 16 uur

*kosten: 95,- per dag, incl. lunch en een basis aan materialen.

Open Werkplaats

Eens per 2 weken op vrijdagmiddag belangstelling aangeven via het aanmeldingsformulier op de site, dan nemen we contact op.

data:    14 sept., 28 sept., 12 okt., 26 okt., 9 nov., 23 nov., 7 dec.

tijd:       13.00 - 16:30 uur
groepsgrootte: max. 4 personen
*kosten:            €75,-

Aanmelden kan via Rituelenwerkplaats.nl

* Voor deze activiteit is gedeeltelijke vergoeding mogelijk

Hartelijk welkom en groet,

 Clara Velema
www.rituelenwerkplaats.nl

Rituelen is spelen is doen
Rituelen markeren een gebeurtenis en geven betekenis

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief