Boek: Opruimen voor je doodgaat


boek opruimen voor je doodgaatOpruimen voor je doodgaat. De edele Zweedse kunst van döstädning

Döstädning is het Zweedse gebruik om je materiële bezittingen te ordenen tegen het einde van je leven. Het is een manier om je nabestaanden nergens mee op te zadelen, maar ook een ritueel dat je helpt om te reflecteren op je leven – of dat nou binnenkort op zijn einde loopt of nog bij lange na niet.

Wat laat je achter aan materiële bezittingen als je er zelf niet meer bent? Wat zegt dat over jou? En zou je daar dan maar niet beter zelf de regie in nemen? Door de erfstukken te scheiden van de rommel, orden je ook de waardevolle herinneringen.

Opruimen voor je doodgaat is een praktische gids die je helpt inventariseren wat écht belangrijk is, om zo comfortabel en stressvrij mogelijk met je bezittingen om te gaan. Margareta Magnusson bespreekt het proces van herinneren, ouder worden en de dood op verrassend vrolijke wijze, en laat zien dat döstädning een ontroerende en waardevolle methode is die jou of iemand die je liefhebt kan helpen om al het geluk te vieren dat een mens in een leven verzamelt.

 


  

Titel

Opruimen voor je doodgaat

Auteur

Margareta Magnusson

Taal

Nederlands

Vertaling

Nico Groen

Uitgever

De Bezige Bij, Amsterdam

Pagina's

160

Druk

1

Verschijningsdatum   

september 2017

ISBN13

97890-23450795

Prijs

€ 14,99

Bestellen

Bol.com