NH Radio Koop GeersingUitvaart ondernemer Koop Geersing start radioprogramma op zondagochtend
“Ik wil de luisteraars inspireren met verhalen over leven en dood”

Uitvaartondernemer Koop Geersing van Yarden & Geersing Uitvaartzorg uit Zeist start op 7 januari als radiomaker bij NH Radio.

Op zondagochtend tussen 7.00 en 8.00 uur maakt hij live het programma ‘Waarheen, Waarvoor?’, waarin hij met een gast praat over alles wat te maken heeft met leven en dood. “Gesprekken met een glimlach, afgewisseld met mooie muziek.”

Met het nieuwe programma wil Koop luisteraars inspireren en betrekken bij verhalen over herkenbare onderwerpen.

Een mooi gesprek aan de ontbijttafel
Lastige onderwerpen gaat Geersing niet uit de weg in zijn radioprogramma, al zullen het inhoudelijk geen zware gesprekken worden. “De zondag is voor velen een bijzondere dag. Ik wil in mijn programma de dag graag beginnen met een mooi gesprek aan de ontbijttafel over leven en dood, met een glimlach. Er is wekelijks een gast, een ‘gewone Nederlander’ met een verhaal. De gast vertelt over persoonlijke ervaringen, over wat hem inspireert en wat zijn passie in het leven is. Is hij gelukkig, wat draagt hij zijn hele leven al met zich mee en welke drie liedjes worden gespeeld op zijn uitvaart? De muziek in het programma is gevarieerd, pop wisselt klassiek af. Naast het inspireren en betrekken van luisteraars bij deze herkenbare onderwerpen wil het programma een stimulerende start van de zondag te zijn”, aldus Koop Geersing.

Mediaverleden helpt in dagelijkse werk
Koop Geersing was ooit hoofd radio bij AVRO en maakte enkele jaren geleden de overstap naar de uitvaartwereld. “De dood raakte een snaar bij mij. Na het overlijden van mijn vader zag ik dat de dood een belangrijk onderdeel is van het leven en werd ik erdoor gegrepen. Ik besloot het roer om te gooien en als uitvaartverzorger aan de slag te gaan. Mijn mediaverleden helpt me bij mijn werk. Tijdens een uitvaart probeer ik met muziek en beeld een verhaal te vertellen, net als bij een radio- of televisieprogramma. Het is mooi om naast mijn huidige werk het radiovak weer op te kunnen pakken.”

Verhalen van gewone mensen
Station manager Arjan Snijders van NH Radio: “NH Radio wil verhalen laten horen van gewone mensen. Over dingen die hen raken, die hen verbazen, ergeren of vrolijk maken. In het nieuwe programma 'Waarheen, Waarvoor?' praten we met gewone mensen over alles wat belangrijk is in hun leven en wat ze willen nalaten als dat leven ophoudt. Koop Geersing is met zijn ervaring goed in staat mensen over persoonlijke kwesties indringend te bevragen.”

Over Yarden
Yarden LogoMet bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl .

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.