De initiatiefnemers roepen mensen met dezelfde ambitie op hun ideeën voor een duurzame uitvaart te delen. Challenge-deelnemers met de slimste ideeën krijgen hulp om deze een stap verder te brengen. Op 5 april 2018 is de prijsuitreiking. Het beste idee wordt beloond met 5000 euro en ondersteuning bij het naar de markt brengen van de oplossing.

Kansen voor milieuwinst
De initiatiefnemers van de Final Footprint Challenge, DELA, Yarden en GreenLeave, voelen zich verantwoordelijk om de wereld op een gelijkwaardige of zelfs betere manier achter te laten voor de huidige en toekomstige generaties. Zij zijn ervan overtuigd dat op allerlei aspecten rondom de uitvaart milieuwinst is te behalen. Door samen te werken zal het verduurzamen van uitvaarten sneller gaan. Nieuwe technologieën kunnen daar een belangrijke rol in spelen. Voorbeelden daarvan zijn de opkomst van nieuwe communicatiemiddelen (virtual reality) waardoor minder mensen vervoer nodig hebben om een uitvaart bij te wonen, het gebruik van lokale, snel hernieuwbare materialen of alternatieve productievormen (zoals 3D printen) om uitvaartproducten op een duurzamere wijze te produceren.

Broedplaats voor duurzame oplossingen
De Final Footprint Challenge wil een broedplaats zijn voor duurzame oplossingen voor de uitvaart. Ondernemers binnen en buiten de branche, studenten, experts en andere geïnteresseerden kunnen hun oplossingen voor een duurzame uitvaart delen. Zowel ideeën in de beginfase als verder uitgewerkte plannen krijgen een kans. Ook ondernemers die al een tijdje bezig zijn kunnen meedoen. De challenge biedt deelnemers ook de mogelijkheid om samen te werken en hun krachten te bundelen.

Selectie
In de jury zitten behalve vertegenwoordigers van de initiatiefnemers ook experts op het gebied van duurzaamheid. Op 25 januari 2018 wordt bekend welke tien deelnemers een beloning van 500 euro krijgen en deel mogen nemen aan drie bootcampdagen waarin ze ondersteuning krijgen van experts bij de verdere ontwikkeling van hun idee. Op 5 april 2018 vindt de Demo Day plaats en wordt duidelijk wie de winnaar is.

Aanmelden
Iedereen die een oplossing heeft voor het verduurzamen van de uitvaart kan deelnemen aan de Final Footprint Challenge door zich voor 1 januari 2018 aan te melden op www.finalfootprintchallenge.nl

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief