Greenleave‘De Makers’ Afl. 8: Uitvaartkisten van hout van Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer wil haar bossen zo duurzaam mogelijk beheren om het ook door te kunnen geven aan toekomstige generaties. Daarom onderneemt Staatsbosbeheer verschillende acties, waaronder de uitgifte van hout uit Nederlandse bossen waarvan kistenfabrikant DZU uit Apeldoorn duurzame uitvaartkisten maakt.


 

Voor elke verkochte kist wordt een nieuwe boom geplant. In aflevering 8 van het programma De Makers laten Staatsbosbeheer en DZU zien waar het hout vandaan komt en hoe de kisten gemaakt worden zonder dat er schadelijke stoffen worden gebruikt. Bij veel uitvaartkisten wordt gebruik gemaakt van houtsoorten die van ver moeten komen of die zijn gemaakt van geperst hout. Dat is schadelijk voor het milieu. Lokaal hout is een duurzaam alternatief voor mensen die bewust leven. Miljoenen Nederlanders brengen regelmatig een bezoek aan een bos. Het is voor hen vaak een plek vol bijzondere herinneringen. Voor die mensen kan het heel speciaal en persoonlijk zijn om te worden gecremeerd of begraven in een kist van het hout uit onze eigen bossen.

‘De Makers’
Het programma ‘De Makers’ is een initiatief van Stichting GreenLeave. De serie brengt producenten van duurzame uitvaartproducten in beeld. In de serie vertellen deze makers hoe ze hun passie voor duurzaamheid hebben vertaald in een uniek uitvaartproduct. Denk daarbij aan uitvaartkisten, waden, urnen, grafmonumenten en rouwbloemen. De uitzendingen zijn vanaf 12 september te zien op www.greenleave.nu . Negen weken lang wordt er op dinsdag een nieuwe aflevering online geplaatst. De aflevering met DZU is te zien vanaf 31 oktober.

Over Greenleave
De uitvaartondernemers die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten, bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn: het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van bestrijdingsmiddelen of giftige stoffen, een energiezuinig productieproces, en zorgen voor eerlijke arbeid. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur en Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).
Kijk voor een duurzame uitvaartondernemer bij u in de buurt op www.greenleave.nu .

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.