In het programma ‘De Makers’ laat Jaap zien hoe hij zijn prachtige kisten maakt en hoe zijn uitvaartkisten bijdragen aan nieuwe natuur.

Het dak van de schuur waar Jaap zijn kisten produceert ligt vol met zonnepanelen. Daardoor kan hij werken met enkel zonne-energie. Het meeste hout dat in Nederland wordt verwerkt wordt gedroogd in grote ovens die veel energie verbruiken. Het hout van Biesvelden wordt gewoon in de tuin aan de wind gedroogd waardoor er helemaal geen extra energie nodig is voor het drogen. Bij de productie van een uitvaartkist blijft altijd was resthout over. Doorgaans wordt dat verbrand of weggegooid, maar Jaap maakt daar mooie vogelhuisjes van voor de nabestaanden. Zo houden zij een hele bijzondere tastbare herinnering over en het brengt elk voorjaar weer nieuw leven.

‘De Makers’
Het programma ‘De Makers’ is een initiatief van Stichting GreenLeave. De serie brengt producenten van duurzame uitvaartproducten in beeld. In de serie vertellen deze makers hoe ze hun passie voor duurzaamheid hebben vertaald in een uniek uitvaartproduct. Denk daarbij aan uitvaartkisten, waden, urnen, grafmonumenten en rouwbloemen. De uitzendingen zijn vanaf 12 september te zien op www.greenleave.nu . Negen weken lang wordt er op dinsdag een nieuwe aflevering online geplaatst. De aflevering met Jaap de Korte is te zien vanaf dinsdag 17 oktober.

Over Greenleave
De uitvaartondernemers die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten, bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn: het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van bestrijdingsmiddelen of giftige stoffen, een energiezuinig productieproces, en zorgen voor eerlijke arbeid. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur en Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).
Kijk voor een duurzame uitvaartondernemer bij u in de buurt op www.greenleave.nu  .

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief