Gedenkstenen Uitvaartbeurs te water bij Zwarte Haan
riuelenwerkplaats

De uitvaartbeurs afgelopen zaterdag 14 okt. in de Grote Kerk in Leeuwarden was een succes. Bij de stand van de Rituelenwerkplaats werden gedenkstenen gemaakt. Hoewel de bezoekers zelf toch niet zo snel aan het decoreren gingen wilden mensen wel graag een steen meenemen voor een speciale persoon en plek. Het maakte gesprekken los over verloren geliefden en hoe belangrijk het is hen te gedenken en daar een tastbare vorm aan te geven.
Ook waren er vragen rond de samenhang van verwerken van verlies en rituelen. Hoe het ervaarbaar maken van verlies en het vinden van betekenis cruciaal zijn in het proces.
De gemaakte en achtergebleven stenen hebben we de volgende zonovergoten zondag uitgezet in de uitloop naar de Waddenzee bij Zwarte Haan. Het was mooi de stenen op een drijfhout richting zee hun weg te zien vinden in de stroom. Zo kregen de stenen voor een onvergetelijk moment betekenis om vervolgens weer opgenomen te worden in hun natuurlijke omgeving.

riuelenwerkplaats

Het maken van de stenen
Deze dag assisteerde kunstenaar Annelies van Rhenee en maakte een paar juweeltjes van gedenkstenen. Tijdens het maken deelde ze met mij hoe belangrijk het voor haar is, ook door de verliezen in haar eigen leven, te kunnen creëren en dat de presentatie van de Rituelenwerkplaats haar hoop en vertrouwen geeft dat verwerken en opnieuw een goed leven opbouwen na een verlies echt mogelijk is, ook als dat in het moment nog zo als onmogelijk voelt.
Geïnteresseerden kunnen terecht op www.rituelenwerkplaats.nl

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.