terebinth wisseltrofeePrijs voor inspanningen voor behoud funerair erfgoed:
tweede uitreiking van de Gouden Terebinth

De Gouden Terebinth is een nationale prijs die in januari 2016 voor het eerst door Vereniging De Terebinth is uitgereikt. De volgende keer gebeurt dat in januari 2018. Winnaar van deze prijs is de organisatie/instantie of de persoon die zich in 2016-2017 uitzonderlijk heeft ingezet voor het behoud van onze funeraire cultuur. Meedoen kan tot 20 oktober 2017.

Het bestuur van de stichting Terebinth roept organisaties/instanties en personen op zich vóór 20 oktober 2017 aan te melden en mee te dingen naar de Gouden Terebinth. De prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt. Er is een geldbedrag van 1.000 euro met een wisseltrofee aan verbonden. De winnaar belooft bij ontvangst het bedrag te besteden aan een funerair doel van zijn/haar keuze.
In januari 2016 ontving de Stichting Oude Groninger Kerken met de stichting Landschapsbeheer Groningen voor hun pionierswerk in het behoud van kerkhoven in de provincie Groningen.

Meer aandacht voor begraafplaats en grafmonument
Met de komst van allerlei alternatieven, zoals cremeren, natuurbegraven en zelfs vriesdrogen, is de belangstelling voor de traditionele begraafplaats bij het publiek flink gedaald. Ook de overheid lijkt vaak weinig waarde aan onze funeraire geschiedenis te hechten: zelfs kwamen de praalgraven (rijksmonumenten!) van zeehelden Hein en Tromp enkele jaren geleden in de verkoop terecht...
Talloze traditionele begraafplaatsen worden in hun bestaan bedreigd. Ze worden gesloten, raken in verval of dreigen te verdwijnen. Maar niet overal. Er zijn wel degelijk mensen en organisaties die zich buitengewoon inzetten voor het beheer en behoud van ons (materiële en immateriële) funeraire erfgoed.

Gouden Terebinth bewaakt cultureel erfgoed
Stichting Terebinth wil met het uitreiken van de Gouden Terebinth die inzet belonen. En bovendien iedereen stimuleren zich in te spannen voor het behoud van onze traditionele begraafplaats en funeraire cultuur. Graven en andere gedenkmonumenten vertellen immers over ons verleden en over onze identiteit. Ze horen net zo bij onze geschiedenis als historische gebouwen zoals molens, kerken en kastelen: aandacht voor oude grafmonumenten brengt die geschiedenis weer tot leven.

Meer informatie over de onderscheiding: zie www.terebinth.nl of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.