Toch zijn we ons daar maar zelden van bewust: wanneer je ergens middenin zit, lijken de dingen gewoon te gaan zoals ze gaan. We zien de Nederlandse uitvaartcultuur daarom al snel als vanzelfsprekend en ‘normaal’. Maar is dat wel terecht? Hoe gaan we in Nederland anno nu eigenlijk om met de dood? Wat is er typisch Nederlands aan onze uitvaartcultuur?

Thanatologen Claudia Venhorst en Brenda Mathijssen schreven er een boek over, en nemen u graag mee in de vaak onbekende wereld van de dood. Tijdens het mini-symposium maken verschillende sprekers, uit de wetenschap en uitvaartpraktijk, u wegwijs in de bijzondere Nederlandse uitvaartcultuur en wisselen ze graag van gedachten met het publiek. Welke vraag over de dood heeft u altijd al willen stellen?
Lezingen worden verzorgd door auteurs Brenda Mathijssen en Claudia Venhorst (Centrum voor Thanatologie, Radboud Universiteit), antropoloog Yvon van der Pijl (Universiteit Utrecht), Anita van Loon (Yarden), Mariëtte Blaas en Annemarie van Meurs (DELA) en hoogleraar spiritualiteitsstudies Peter Nissen (Radboud Universiteit).

Programma
13.30 Ontvangst
14.00 Aanvang programma
16.00 Uitreiking eerste exemplaar ‘Dood’ & borrel
Praktische informatie
Prijs 10 euro (Studenten en medewerkers RU gratis)
Locatie Museum voor Anatomie, Radboudumc, Geert Grooteplein Noord 21, Nijmegen. Route 101.

Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief