Auteur van dit boek - een uitgave van UitvaartMedia - is Hans Bleijerveld, directeur Bijzondere Uitvaarten bij Monuta. “Nadat de uitgever mij benaderde met het idee, kwam ik er tijdens mijn research achter dat hierover zelfs internationaal nooit een boek was verschenen. En dat is vreemd, want protocol en etiquette zijn van groot belang voor de kwaliteit van de dienstverlening. Zéker nu we ook zien dat nabestaanden steeds vaker een meer inhoudelijke adviesrol verwachten, wordt dit nieuwe boek een belangrijke leidraad voor iedereen die professioneel te maken heeft met het verzorgen van een uitvaart.”

Talloze protocollen
“Binnen de uitvaartbranche wordt op dit moment met talloze protocollen gewerkt die in de loop der jaren ontstaan zijn, vaak vanuit de eigen intuïtie om een uitvaart zo goed mogelijk vorm te geven. De vraag is echter: wat is nu het juiste protocol? Waarom doen we wat we doen, maar ook welke etiquette past in deze tijd? Etiquette verandert immers en is – net als onze maatschappij – voortdurend in beweging. Kijk bijvoorbeeld eens naar de rol die internet en social media tegenwoordig spelen.”

Kwaliteit uitvaart
“Ik hoor weleens dat mensen denken dat protocol en etiquette benauwend werken, een persoonlijke invulling in de weg staan en ook nog eens elitair zijn”, vertelt Hans Bleijerveld. “Het tegendeel is waar. Protocol en etiquette zijn van belang voor elke uitvaart en staan een persoonlijke invulling juist niet in de weg. Doordat je regels afspreekt, wordt alles gemakkelijker en overzichtelijker. Iedereen weet waar hij aan toe is omdat het protocol precies aangeeft wie wat doet, wanneer en in welke situatie. Hierdoor verloopt een uitvaart heel natuurlijk en ontspannen. En dat draagt altijd bij aan de kwaliteit.”

Breed gedragen
Het belang van het nieuwe werk wordt breed gedragen. Hans Bleijerveld schrijft het boek niet alleen op basis van zijn eigen kennis en ervaring, tal van specialisten op deelgebieden kijken mee en voorzien de auteur van input en feedback. Ook wordt momenteel een redactiecommissie samengesteld met specialisten van binnen én van buiten de branche. Hiervoor hebben op dit moment toegezegd
mevrouw R. Zwetsloot (directeur Uitvaartzorg van Monuta) en de heren R. Bavelaar (directievoorzitter Yarden), E. Doeve (algemeen directeur coöperatie DELA), M. de Gee (voorzitter SKU), J. Heikoop (secretaris NIT, secretaris VMG), L. Jol (funerair specialist), J.M.H.J. Keizer (vice-voorzitter/secretaris LVC, voorzitter LOB), G.H.A. Monod de Froideville (voormalig ceremoniemeester van H.M. de Koningin, Director Protocol International) en J.P. Wijers (directeur Protocolbureau).

UitvaartMedia
Al ruim dertig jaar is UitvaartMedia dé vakuitgeverij voor de uitvaartbranche. Met onder meer de vakbladen Brancheblad Uitvaartzorg, Vakblad Uitvaart en de websites uitvaartmedia.com en werkenindeuitvaart.nl houdt UitvaartMedia uitvaartprofessionals voortdurend op de hoogte van het nieuws, ontwikkelingen en achtergronden.
 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief