Thanatopraxie

Thanatopraxie is het tijdelijk conserveren van een stoffelijk overschot. Het tijdelijke geeft direct het verschil aan met balsemen. Door thanatopraxie toe te passen blijft het stoffelijk overschot maximaal enkele weken geconserveerd, waarna de natuurlijke ontbinding weer in werking treedt.

Thanatopraxie kan toegepast worden, wanneer de overledene aan een ziekte is overleden, waardoor het ontbindingsproces extra snel verloopt. Ok kunnen weersomstandigheden een rol spelen of de komst van een familielid uit het buitenland. Wil men de mogelijkheid hebben om in alle rust afscheid te kunnen nemen, dan biedt thanatopraxie de mogelijkheid om de overledene een natuurlijke uitstraling te geven.

Balsemen is het vertragen of tegengaan van het vergaan van het stoffelijk overschot en is in Nederland beperkt toegestaan.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de website van het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie (klik hier)

Terug naar inhoudsopgave Tips en wetenswaardigheden

Terug naar inhoudsopgave Uitvaart Encyclopedie

 

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.