De Winskbeam in Burgum - Wie wens jij licht met kerst?

Vanaf woensdag 17 december staat in de Schoolstraat in Burgum ter hoogte van de bibliotheek een grote kerstboom, de Winskbeam. Iedereen kan iets in de boom hangen van personen die, om welke reden dan ook, veel in iemands leven betekenen of hebben betekend. Zaterdagmiddag 20 december om 16.00 uur zullen de lichtjes in de kerstboom ontstoken worden.

De kerstdagen komen er weer aan. Een tijd van huiselijke gezelligheid, kaarsjes en een mooie kerstboom. Helaas is dit ook een tijd dat vele dierbaren worden gemist. Wellicht zijn ze overleden, maar misschien verblijven ze in het buitenland en kunnen om verschillende redenen niet thuis komen. Daarom brengen we dit jaar, geïnspireerd op Joris' kerstboom, de WINSKBEAM naar Burgum!
De WINSKBEAM is een grote kerstboom die midden in de Schoolstraat in het centrum van Burgum komt te staan, dicht bij de ingang van de bibliotheek. Vanaf woensdag 17 december kunt u vier dagen lang iets in de boom hangen van een persoon die u in het licht wilt zetten met kerst. Zo ontstaat er een gedenkmonument voor betekenisvolle mensen. Zaterdagmiddag 20 december om 16.00 uur zullen met enig ritueel de lichtjes in de kerstboom ontstoken worden. De kerstboom blijft tot na de kerstdagen staan.

Voor veel mensen is de Kerst een moeilijke tijd. Als mensen moeilijke tijden door maken hebben ze lieve medemensen nodig. Graag komen we met u/jullie in gesprek en willen we luisteren naar uw/jullie verhalen. Dat kan buiten bij de boom, maar ook tijdens de openingsuren binnen in de bibliotheek onder het genot van een bakje koffie of thee. Praten is natuurlijk niet verplicht. U kunt ook gewoon de boeken bekijken die daar speciaal voor u zijn neergelegd.

Soms is persoonlijk vertellen best nog wel moeilijk. Uw/jullie verhaal kan ook op de site www.winskbeam.nl  geplaatst worden, al dan niet anoniem. Op deze wijze kunnen we de verhalen met elkaar delen. Het zal blijken dat we niet alleen staan in ons gemis. We nodigen u/jullie dus ook van harte uit om dit te doen!

Gegevens:
Datum en tijd: Vanaf woensdag 17 december t/m zaterdag 20 december 2014
Locatie: Schoolstraat Burgum, bij ingang van de bibliotheek.