Op zondag 5 oktober 2014 zijn van 10.30 tot 16.30 uur voorbeelden van glazen monumenten en gedenkobjecten te vinden in de Antoniuskerk, Spoorstraat 4 te Oldenzaal, waar Nolet Bult van Nolet Uitvaartbegeleiding een open dag rond uitvaart en rouw organiseert. De toegang is gratis.

Brenda Bleijenberg begeleidt nabestaanden die een graf- of urnmonument willen dat persoonlijk is vormgegeven. "Ik wil een verhaal vertellen, het verhaal van de overledene en zijn of haar familie," zegt ze. "Het is iedere keer weer een nieuw verhaal, een uniek verhaal over een uniek mens, een unieke familie. Er zijn in glas ontzettend veel verschillende mogelijkheden om die verhalen vorm en kleur te geven, abstract of met herkenbare figuren, en dat werk ik samen met de familie uit. Werken aan een monument of gedenkobject is een heel belangrijk onderdeel van het gehele rouwproces." Voor de plaatsing van een graf- of urnmonument werkt Brenda samen met steenhouwers uit het hele land. Het is uiteraard ook mogelijk om een glazen accent later pas aan een bestaand monument toe te voegen, of om een bijpassend gedenkobject te laten maken voor thuis. Families zijn altijd welkom om een afspraak te maken voor een ori├źnterend gesprek.

Op de website www.glazeniers-glaskunst.nl van Atelier Het Glazen Nest presenteert Brenda vele mogelijkheden, zoals glazen letterplaten in combinatie met natuursteen of RVS, mooie accenten van glas op een stenen monument of in glas uitgewerkte tekeningen van kinderen en volwassenen. Foto's van de honderden monumenten die inmiddels geplaatst zijn vind je alleen in de inspiratieboeken in het atelier. Daar is Brenda heel duidelijk over: "Als een monument af is is het van de familie, daar wil ik geen reclame mee maken."
Uiteraard heeft Brenda Bleijenberg regelmatig praktische vragen te beantwoorden over de breekbaarheid, dikte, vorstbestendigheid of kleurechtheid van een glazen monument of gedenkobject. Daarom heeft zij op haar website een pagina met veelgestelde vragen opgenomen.

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief