Op deze bijeenkomst staat men met elkaar stil bij alle kinderen die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden. Baby'tjes van welke leeftijd dan ook worden herdacht. Er is ook immens verdriet en leegte na een miskraam of vroeggeboorte. Ook jonge kinderen, een puber of een reeds volwassen kind, want als je 60 bent en je kind van 40 is overleden het is en blijft je kind; of het verlies recent was of al jaren geleden: iedereen die zich verbonden voelt is op Wereldlichtjesdag van harte welkom, ouders, grootouders, broertjes, zusjes, andere familieleden of leerkrachten het maakt niet uit.

In Apeldoorn komen we dit jaar al weer voor de 5e keer bijeen in Park Berg en Bos aan de J.C. Wilslaan 21 om de overleden kinderen te herdenken. De inititatiefnemers, Anita en Cordula van Amelius en Nicole van Mooi-Afscheid hebben een rode beuk geschoken aan het prachtige gerenoveerde park, dit wordt de Wereldlichtjesdag-boom. Bij binnenkomst kan men hun gedachten of mooie worden opschrijven en deze in de boom hangen die op de herdenkingsplek staat.
Herdenken gebeurt door heel veel kaarsjes te branden en te luisteren naar troostende woorden en muziek. En bijna overal ter wereld wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied "Precious Child" van Karen Taylor Good ten gehore gebracht.

Iedereen is van harte welkom om erbij aanwezig te zijn. Om 18.50 uur starten we en de herdenking duurt ongeveer een uurtje en we sluiten af door het oplaten van vele ballonnen.
Het is buiten, dus houdt u er rekening mee dat u zich warm kleedt.

Op de site www.Wereldlichtjesdag.nl is meer informatie te vinden over alle plekken in Nederland waar een herdenking wordt gehouden.

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief