DELA won de Grand Prix met haar campagne 'Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan'. Uitzonderlijk is dat deze puur Nederlandse campagne nu ook wereldwijd bewondering oogst. USA Today: 'Ads that make a difference'. Naast deze internationale hoofdprijs won DELA ook twee zilveren Lions en als enige Nederlandse inzending een nominatie voor de overall Titanium Integrated Lion. De veelbekroonde campagne is door Ogilvy samen met DELA ontwikkeld.

Cannes Lions
Ieder jaar komen zo'n 11.000 creatieven en adverteerders uit de hele wereld bij elkaar tijdens het Cannes Lions International Festival of Creativity om zich te laten inspireren door de beste campagnes wereldwijd. De allerbeste campagnes worden in 15 categorieën bekroond met brons, zilver of goud. De overall winnaar van een categorie wint de Grand Prix. Eén keer eerder wonnen Nederlanders een hoofdprijs in Cannes: in 1996 voor Rolo. DELA won de Cannes Lion d'Or Grand Prix voor 'Best Integrated Campaign', en daarnaast een zilveren Leeuw voor 'Corporate Image & Information' en een zilveren Leeuw voor 'Promo & Activation'. 'DELA heeft consumer generated content op een niet-eerder vertoond niveau gebracht', aldus de Lions-jury. "And most importantly, they make Holland a little more loving.' De inzending is te zien op: http://www.canneslions.com/work/2013/media/

Nationale erkenning
Een paar weken eerder werden DELA en Ogilvy al bekroond met vrijwel alle Nederlandse reclameprijzen. Zo wonnen zij bij Stichting Adverteerders Nederland (SAN) twee Accenten in de categorie Corporate en de overall categorie 'Excellent' voor buitengewoon onderscheiden werk dat een blijvende indruk heeft gemaakt. Ook werd DELA uitgeroepen tot 'Adverteerder van het Jaar'. Het is in de historie van de SAN niet eerder voorgekomen dat één bedrijf prijzen wint in de eigen categorie, de Excellent Accent krijgt en wordt uitgeroepen tot Adverteerder van het jaar. Het oordeel van de SAN-jury over de campagne was 'oorspronkelijk, gedurfd en mooi'.

Ook mochten DELA en Ogilvy een AMMA, een Lamp en drie keer een Esprix in ontvangst nemen. DELA kreeg de AMMA strategieprijs in de categorie Media/Middelen, omdat media werd ingezet als drager van het concept en inzet van media daarmee veel meer was dan een uitvoerend vehikel. De zilveren Lamp van de Art Directors Club Nederland (ADCN), is een bijzondere creatieve onderscheiding voor het werk en de makers hiervan. De Esprix is de vakprijs voor de meest succesvolle marketingcommunicatie campagnes waarbij gedragsbeïnvloeding centraal staat. DELA en Ogilvy wonnen er drie; een bronzen in de categorie Corporate Responsibility, een zilveren voor dienstverlening en nog een zilveren in de categorie Financial.

Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan
In de DELA-campagne worden mensen opgeroepen niet te wachten met het delen van mooie woorden. In bijzondere en authentieke commercials zonder acteurs en opgenomen met verborgen camera's spreken mensen mooie woorden voor elkaar uit. Via krantenadvertenties met alleen het woord 'Lieve' kreeg het publiek vervolgens de mogelijkheid zelf mooie woorden te schrijven en te delen. Bijvoorbeeld via een website en sociale media. Van de vele boodschappen maakte DELA unieke abri's. Deze werden getoond in de plaats waar de ontvanger van de mooie woorden woont. Martin Kersbergen van DELA: 'Onze oprechte bedoeling om met mooie woorden mensen met elkaar te verbinden vereiste een compromisloze uitvoering. Dat betekende: echte mensen en echte verhalen, unieke commercials, advertenties en abri's. Alle media, ook de site en social media, is ingezet om mensen de mogelijkheid te geven mooie woorden te delen.

Midden in het leven
Martin Kersbergen: "Aan de basis van het creatieve concept stond een belangrijk inzicht. We wilden laten zien wie we zijn en waar we voor staan. DELA is een coöperatie die meer dan drie miljoen leden en hun families verbindt. Vanuit die kracht willen wij onze maatschappelijke functie laten zien: Want wij geloven in een waardig afscheid voor iedereen, maar we geloven vooral dat we er zijn voor elkaar. Darre van Dijk en Piebe Piebenga van Ogilvy hebben dit inzicht vertaald naar een prachtig creatief concept, waarmee we ook laten zien dat DELA en onze leden middenin het leven staan: Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan."

Innige samenwerking en compromisloze uitvoering
Het succes van de campagne is te danken aan de innige en intensieve samenwerking tussen DELA en Ogilvy. Martin Kersbergen: "voordat wij met Ogilvy in gesprek gingen, hadden wij zeer grondig nagedacht over de doelstellingen en de strategie. Daarmee waren we in staat om het creatieve team van Ogilvy uit te dagen om tot een zeer bijzonder concept te komen. In alle fasen van het ontwikkelproces zaten we beide kort op de bal en daagden we elkaar voortdurend uit om tot de echte kern van het concept te komen. Daarna kozen we samen voor een compromisloze aanpak, ieder detail telde. Het team van Ogilvy stelde gedurfde ideeën voor en wij waren bereid de risico's te nemen om tot een excellente uitvoering te komen. Dat dit heeft geleid tot zoveel (inter)nationale erkenning is fantastisch."

Over coöperatie DELA
Zo'n 150 vestigingen, 2.100 medewerkers, 41.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 76 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, opvang, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is DELA's ambitie dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een 'Great Place to Work', heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.

Over behaalde prijzen
Cannes Lion d'Or Grand Prix 'Media'
Cannes Lion Zilver 'Corporate Image and Information'
Cannes Lion Zilver 'Promo & Activation'
SAN Accent Adverteerder van het jaar
SAN Accent Excellent
SAN Accent Corporate
Esprix Zilver Dienstverlening Financial
Esprix Zilver Dienstverlening Non-financial
Esprix Brons Social responsibility
AMMA Beste media & middelen strategie
ADCN Zilver Commercial

Nominatie
Cannes Titanium and Integrated Lion (als enige Nederlandse inzending genomineerd)

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief