“Als uitvaartverzekeraar hebben we dagelijks te maken met het onderwerp overlijden. Onze ervaring is dat dit vaak onverwachts komt. Juist daarom is het goed om te genieten van de tijd die je hebt. We waren erg benieuwd wat de Nederlander op zijn Bucket List heeft staan”, aldus Emile de Jong, adjunct-directeur van Nuvema Uitvaartverzekering.

Een wereldreis of een lekkere vakantie

Ongeveer 60% van de reisliefhebbers kiest voor een specifiek land of bestemming. Populair hierbij zijn verre bestemmingen zoals Australië of Amerika en toeristische trekpleisters zoals de Grand Canyon en Disney Land. Bijna 40% wil zoveel mogelijk van de aarde zien en kiest voor een wereldreis. Een cruise vindt men hierbij een interessante optie.

Tijd met familie en vrienden

Ongeveer 17% van de respondenten heeft aangegeven graag de laatste tijd met familie en vrienden te willen doorbrengen. “Vooral genieten van de mensen waar ik van hou” is een veel gegeven reactie.
Dat de Nederlanders verder erg tevreden zijn met hun leven blijkt uit het feit dat ruim 16% aangeeft geen enkele laatste wens meer te hebben. “Ik leef nu zoals ik mijn laatste dag zou willen leven: in eerlijkheid en met liefde voor anderen”, was wat dat betreft een typerende reactie.

Binnenkort dood? Dan maar in het rood…

Ook werd de vraag gesteld waar men zich juist helemaal niet meer druk om zou maken, op het moment dat bekend wordt dat het overlijden nabij is. De financiële situatie is voor een kwart van de ondervraagden dan totaal niet meer interessant. De rekeningen en hypotheeklasten verdwijnen dan helemaal naar de achtergrond. Het werk en de studie is voor 23,1% van de respondenten niet meer relevant. Werknemers laten hun baan links liggen en scholieren maken zich totaal niet meer druk om hun cijfers.

Wens

Percentage

Onbelangrijk

Percentage

1

Reizen

41,82%

Geld & financiën

24,86%

2

Overige

22,39%

Werk & studie

23,81%

3

Familie en vrienden

16,36%

Overige

17,62%

4

Niks

16,36%

Niks

16,10%

5

Financieel

3,06%

Weet ik niet

7,14%

  

Over Nuvema Uitvaartverzekering

Nuvema heeft zijn wortels in de provincie. In Groningen om precies te zijn, waar ze in 1949 is opgericht. Nuvema is uitgegroeid tot een verzekeraar die van het lokale zijn sterke punt heeft gemaakt. Dat zie je terug in het netwerk van ruim 300 regionale uitvaartverzorgers die nauw samenwerken met de 75 Nuvema adviseurs. Nuvema berekent de premies op basis van de lokale prijzen. Dat geeft de klanten een enorm kostenvoordeel bij het calculeren van het te verzekeren bedrag.

Onderzoeksopzet

Multiscope onderzocht in opdracht van Nuvema Uitvaartverzekering onder 1085 Nederlandse consumenten welke wensen men nog heeft op het moment dat bekend is dat zij komen te overlijden. Tevens werd gevraagd waar de consument zich in diezelfde situatie juist geen zorgen meer om zou maken. De volledige resultaten, achtergronden en onderzoeksopzet zijn te vinden op de website van Nuvema.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief