Al weer 10 jaar geleden is de Uitvaart Informatie Hulplijn opgericht. Aanleiding was de ervaring van een aantal instellingen en organisaties dat er behoefte was aan één loket waar alle informatie kon worden aangeboden.

De vragen die de Uitvaart Informatie Hulplijn de afgelopen 10 jaar beantwoord heeft zijn heel divers: Hoe stel ik een testament op? Hoe regel ik een uitvaart? Hoe zit het met erfrecht? Wat zijn de kosten van een rouwadvertentie? Wat zijn de mogelijkheden voor asbestemming? Wie kan ik een toespraak laten verzorgen tijdens de uitvaart? Wat is in mijn geval de beste verzekering? Welke kisten zijn er mogelijk?

Consulent Zorgbemiddeling Marjolein van Gerwen: "We krijgen nu zo'n 300 vragen per maand. Toen we 10 jaar geleden begonnen hadden we verwacht dat vooral mensen zouden bellen kort na een overlijden. De meeste mensen bellen echter al ruim voor die tijd. Het kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die ziek zijn en die een aantal zaken bij leven nog willen regelen. Maar het zijn ook vaak mensen die zonder directe aanleiding een vraag hebben. Af en toe is er een zoektocht nodig, maar tot op heden hebben we iedereen een antwoord kunnen geven."

Uitgebreid netwerk

Vragen die door de consulent niet direct beantwoord kunnen worden, worden voorgelegd aan een van de participanten of Vrienden van de SCU. De participanten van de Uitvaart Informatie Hulplijn zijn allemaal organisaties die diensten verlenen rond het overlijden: van uitvaartondernemingen, notarissen en kistenfabrikanten tot regionale dagbladen, uitvaartverzekeraars, crematoria en steenhouwers.

Naast deze participanten wordt de hulplijn ook ondersteund door Vrienden; inmiddels zo'n 40 non-profit organisaties die werkzaam zijn in de zorg rondom overlijden. Dankzij de steun en expertise van deze bedrijven en instellingen kan de Uitvaart Informatie Hulplijn duizenden mensen per jaar kosteloos helpen aan een antwoord op allerlei vragen rondom een overlijden.

Wie vragen heeft rondom rondom overlijden, uitvaart of nazorg belt gratis 0800 – 44 44 000.


 

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl