Daarnaast heeft de uitvaartorganisatie de stad-Groninger kunstenaar Wout Wessemius en ontwerpbureau De Designfabriek uit Leeuwarden uitgenodigd om in alle vrijheid het onderwerp 'thuis afscheid nemen' vorm te geven. Beide bijzondere kunstwerken staan centraal in de Opkamer.

Algemeen Belang wil met de presentatie de bewustwording over de eigen uitvaart vergroten. Vaak blijven nabestaanden met vragen over de wensen van de overledene zitten. Door het gevoelige onderwerp al vroeg bespreekbaar te maken kan in veel gevallen een uitvaart veel beter worden uitgevoerd naar de wens van de overledene. Zo kunnen nabestaanden zich vooral richten op rouwverwerking en herinneringen.

Uitvaartdiensten en rouwplechtigheden weerspiegelen daarnaast steeds vaker het karakter en het leven van een overledene. Deze ontwikkeling vergt een nieuwe creativiteit die ook binnen uitvaartorganisaties alle ruimte krijgt.

Het thuis opbaren van een overledene, en het ombouwen van een huiskamer tot rouwkapel, is in landen als Frankrijk (Chapelle Ardente) al jaren gemeengoed. Met dit idee en andere initiatieven, zoals de Groninger Museum-suite, wil Algemeen Belang blijven werken aan bewustere keuzes tijdens het leven, zodat nabestaanden een duidelijk en goed gevoel overhouden aan een uitvaart.

De Opkamer van Algemeen Belang is van 15 tot en met 18 maart te vinden op standnummer 801 van de Wonen&Co-beurs, in Martiniplaza Groningen.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl