Funeral Products is een Nederlandse groothandel, met een groot aantal afnemers in Europa en Canada, gespecialiseerd in onderscheidende, betaalbare urnen en andere uitvaart- en herinneringsproducten. Vernieuwing en productontwikkeling staan centraal. Het aanbod wordt continu afgestemd op de veranderende markt.

Sinds halverwege 2011 is Funeral Products bezig samen met het communicatiebureau Crecs om haar huisstijl te vernieuwen. "De dood is een onderdeel van het leven, maar het is belangrijk om de herinnering van de overledene levend te houden", zegt Peter Biemans, eigenaar / directeur van Funeral Products, "Keeping the Memory alive, is dan ook het uitgangspunt."

brochure Funeral Products
Het resultaat is een verfrissende huisstijl en een passende brochure, welke eind maart zal verschijnen. Daarnaast zal in de loop van 2012 ook nog eens de website vernieuwd gaan worden.

De collectie in deze brochure bestaat niet meer alleen uit de standaard modellen urnen, maar uit decoratiestukken die in een interieur passen zonder dat de buitenwereld weet dat het een urn is. De premium urnen van de Loveurnstm collectie is hiervan een goed voorbeeld.

"Voorheen werd de markt vooral bediend met traditionele producten tegen veelal hoge prijzen", vult Peter Biemans aan. "Wij waren van mening dat het ook anders kon en zijn op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden. Die hebben we gevonden en inmiddels mogen we met gepaste trots zeggen dat tot onze Nederlandse afnemers reeds alle crematoria van onder andere Dela, Yarden en Monuta behoren. Daarnaast treft u onze producten aan bij een groot aantal begrafenisondernemingen, uitvaart- en gedenktekenwinkels."

Aan de basis van dit alles staan natuurlijk sterke partners. Funeral Products hecht veel waarden aan duurzame relaties om samen de uitvaartbranche te ontwikkelen. Naast hun afnemers hebben zij ook een goede relatie met hun producenten. De passie en inzet van deze producenten zorgen er voor dat elk product met liefde gemaakt wordt. "Samen met onze partners streven wij naar eerlijke handel en helpen wij hen ook bij hun ontwikkeling", voegt Peter Biemans toe.

Funeral Products urn 2
Tevens heeft Funeral Products haar meest exclusieve modellen gepatenteerd. "Je ziet steeds vaker dat innovatieve en succesvolle modellen gekopieerd worden, wat ten koste gaat van de investeringen die onze leveranciers gemaakt hebben om tot een dergelijk product te komen", legt Peter Biemans uit, "Door middel van deze patenten beschermen wij de creativiteit van onze partners enerzijds en de afzet van hun producten anderzijds."

De nieuwe producten van Funeral Products zullen voor het eerst gepresenteerd worden op de Tanexpo. Deze beurs wordt gehouden op 23 tot en met 25 maart in Bologna, Italiƫ, en is een van de grootste uitvaartbeurzen van Europa. Hier zal ook de totaal vernieuwde stand van Funeral Products te zien zijn.