Als opbaarruimte wordt de historische 'Stovenkamer' in het 17e eeuwse kerkgebouw gebruikt. Deze ruimte kenmerkt zich door de intieme sfeer en de prachtige antieke Delftsblauwe tegels. Tevens biedt de Keyserkerk niet alleen ruimte voor kerkelijke afscheidsdiensten, maar is het ook mogelijk de kerk als aula te gebruiken. De professionele licht- en geluidsinstallatie maken het mogelijk om op een persoonlijke wijze een afscheidsdienst vorm te geven. Op dit moment wordt er gebouwd aan nieuwbouw naast de kerk. Hier worden niet alleen een grote foyer, maar ook verschillende multifunctionele ruimten opgenomen. De foyer is bij uitstek geschikt voor condoleancebezoeken en catering na de uitvaart. Naar verwachting zal de nieuwbouw in mei van dit jaar in gebruik worden genomen.

Met de samenwerking tussen PC Hooft en de Keyserkerk wordt er niet alleen een goede voorziening voor nabestaanden geboden, ook komt een stukje historie tot leven. Hendrick de Keyser, de architect van de kerk, en P.C. Hooft waren tijdgenoten. Hendrick de Keyser overleed in 1621 en is in de Zuiderkerk in Amsterdam begraven; P.C. Hooft schreef zijn grafschrift. Anno 2012 hebben de Keyser en PC Hooft elkaar dus opnieuw gevonden.

PC Hooft
PC Hooft Groep B.V. is verzekeraar en verzorger van uitvaarten. De roots van PC Hooft liggen in Amsterdam, maar het werkgebied beslaat heel Nederland. De PC Hooft Groep exploiteert en beheert crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra en heeft een zelfstandig verzekeringsbedrijf. PC Hooft regelt en verzorgt al ruim 80 jaar lang uitvaarten voor iedereen, ongeacht religie of achtergrond. Uitgangspunt daarbij is onverkort een stijlvolle uitvaart te verzorgen voor een redelijke prijs, met respect voor de overledene en een goede herinnering voor de nabestaanden. PC Hooft biedt voor ieders wens en budget een passende uitvaart. Via uitvaartcompact.nl en uitvaartdirect.nl biedt PC Hooft haar uitvaartdienstverlening op internet aan. In Belgiƫ en Duitsland kan dat nu via uitvaartcompact.be en bestattungkompakt.de.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl