header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Initiatiefnemer van de opleiding voor obductie assistenten in Delft, thans een onderdeel van Vesalius. Ontdekker van het Engelse Aardbalm wat door het overlijden van Kit Barrow, nooit uitontwikkeld is. Dencor Funeral ondergebracht bij de Nieuw Vennepse firma Dencor. Organisator van de eerste beursreizen naar Parijs, bestuursfunctie binnen Vesalius en initiatiefnemer met F. Smit van een thanatopraxie opleiding binnen Nederland die meer aansluit bij de behoefte.

Richard Arnold, directeur van Omega Supplies hierover, we kennen Meijer al ruim twee jaar en zijn er van overtuigd geen betere promotor te hebben voor de uitvaartbranche. Zijn inzet kenmerkt zich door zijn onafhankelijke instelling, zijn brede knowhow en vooral zijn vertrouwen dat een eerlijke manier van handel drijven uiteindelijk gewaardeerd wordt door de beroepsgroep.

Met Omega Supplies op de Nederlandse markt komt er een einde aan het blind kopen van producten voor met name de thanatopraxie en zullen producten naar behoren ingezet kunnen worden. Omega Supplies vertegenwoordigd het Amerikaans Esco. Esco wat van origine de ontwikkelaar is van de thanatopraxie producten. De geschiedenis gaat hier meer dan 100 jaar terug. Esco is daarbij een innovator in deze productlijnen en werkt continu aan de verbetering van haar producten, waarbij de veiligheid van de thanatopracteur voorop staat.

Gezien de ervaringen die Omega Supplies heeft binnen Engeland, 80% wordt er gebalsemd, mag men er van uitgaan dat met Omega Supplies Nederland, men een waardevolle partner op thanatopraxie gebied heeft gevonden. Omega Supplies is ook verantwoordelijk voor de Engelse School voor Embalming, waar onderdelen als thanatopraxie, reconstructie vanaf de schedel, camouflage en airbrush op zeer korte termijn zowel in Nederland als in Engeland te volgen zijn.

Meijer is enthousiast om samen met het Engelse Omega Supplies dit op de Nederlandse, Duitse en Belgische markt te lanceren. Het is de oplossing voor klanten om de combinatie van kennis en componenten op één adres te brengen. We kijken ernaar uit om onze klanten de voordelen van Omega Supplies te laten ervaren.

OMEGA SUPPLIES NL
Marie Koenenstraat 21
3207 JR Spijkenisse
Telefoon: 06-85852021
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl