header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Dit is een unieke gelegenheid om collega's uit het gehele land te spreken.

U kunt met bekenden bijpraten, met nieuwe collega's kennismaken of de mensen achter de bedrijven te zien waar u zaken mee doet. Bent u werkgever en heeft u een vacature? Dan kunt u op deze middag potentiële sollicitanten ontmoeten. Bent u op zoek naar een (andere) baan in de uitvaart? Dan kunt u kennismaken met talloze werkgevers uit het gehele land. En voor toeleveranciers is het een goed moment om hun bedrijf te vertegenwoordigen en kunnen uitvaartverzorgers kennis maken met nieuwe producten en diensten. Kortom deze Ontmoetingsdag is interessant voor zowel zelfstandigen, ondernemers, werknemers en toeleveranciers in de uitvaartsector.

U bent vanaf 13 uur welkom in café-restaurant Wilhelminadok, Noordwal 1,

1021 PX Amsterdam, op loopafstand van het Amsterdams Centraal Station.

Neem aan de achterzijde van het station de pont naar het IJ-plein en dan is het 200 meter lopen over de dijk langs het IJ.

Bij voldoende interesse mag iedereen die dat wil in 1 minuut vertellen wat hij of zij doet. Zo leert u in korte tijd een heleboel nieuwe mensen kennen. Ook is er de mogelijkheid deel te nemen aan een korte workshop over het opstarten van een intervisiegroep. Door intervisie verhoogt men de eigen kwaliteit door de deskundigheid en ervaringen van elkaar. Tijdens de workshop krijgt u een handleiding hoe de intervisiegroep samen de spelregels bepaalt en hoe de groep onderwerpen kan bespreken. Intervisie is pas effectief als men vragen openlijk durft te bespreken. Dat gaat meestal gemakkelijker met collega's die niet uw naaste concurrenten zijn.

Vandaar dat deze Ontmoeting voor geïnteresseerden in een intervisiegroep een ideaal moment is om gelijkgestemden te vinden.

Kom naar de NieuwjaarsOntmoeting op 29-01-2012 in Amsterdam en neem uw collega's mee. De toegang is GRATIS, eventuele consumpties zijn voor eigen rekening. U hoeft zich niet aan te melden. Parkeren is in Amsterdam-noord gratis. Kijk op de website www.wilhelmina-dok.nl voor de routebeschrijving.

VITAAL netwerken

Contactpersoon: Vital van Looveren

Oosterpark 30 1092 AJ Amsterdam

Tel: 020 – 463 55 03
Fax: 020 – 692 88 95

     

veel geraadpleegde onderwerpen

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl