3. Studiefinanciering

3. Studiefinanciering

Ontving de overledene studiefinanciering en hij/zij stond in Nederland ingeschreven, dan wordt de Dienst Uitvoering Onderwijs via de gemeente op de hoogte gesteld. Woonde de overledene in het buitenland dan moet het overlijden wel gemeld worden. Daarbij moet ook een overlijdensakte meegestuurd worden. Dat kan via mpo@duo.nl

3. 1  Aanvullende beurs

Betreft het overlijden een ouder, wiens kind studiefinanciering ontvangen kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van de eventuele aanvullende beurs van een student. Een aanvullende beurs is een toelage die een student naast de basisbeurs kan aanvragen. De aanvullende beurs is afhankelijk van het inkomen van de natuurlijke ouders. Vanaf de maand na overlijden houdt de Dienst Uitvoering Onderwijs geen rekening meer met het inkomen van de overleden ouder. De aanvullende beurs kan met terugwerkende kracht aangevraagd worden. Doe dat binnen zes maanden na het overlijden.

Stuur een brief naar:
Dienst Uitvoering Onderwijs
t.a.v. CMPO
Kempkensberg 12, zuid 16
9722 TB Groningen

Zet in de brief in elk geval onderstaande persoonsgegevens van de overleden ouder:
• achternaam, voornaam en voorletters
• adres, postcode en woonplaats
• geboortedatum
• overlijdensdatum
• plaats van overlijden
Vergeet niet het correspondentienummer en persoonsgegevens van het kind in de brief te vermelden.

3. 2 Schuld studiefinanciering

Als de overledene een studiefinancieringsschuld had bij de Dienst Uitvoering Onderwijs, hoeven de nabestaanden de resterende studieschuld niet af te lossen. Deze zijn niet overdraagbaar aan de nabestaanden en worden dus na het overlijden kwijtgescholden.