header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Ook Ben Buitelaar, Manager Yarden Franchise, is blij met de komst van Corine. "Met haar achtergrond zijn er na de stages voldoende mogelijkheden om succesvol aan de slag te gaan binnen het eigen exclusieve verzorgingsgebied. De huidige franchisenemers bewijzen dat de franchiseformule van Yarden tot mooie resultaten kan leiden. Natuurlijk blijven we samen met de vorig jaar opgerichte franchiseraad altijd bezig om de formule te verbeteren en zo maximaal in te spelen op ontwikkelingen in de markt".

Ondanks het feit dat Corine nog moet beginnen, heeft ze alle vertrouwen dat het goed komt. "Net zoals bij mij, staat bij Yarden kwaliteit, persoonlijke aandacht, betrokkenheid en maatwerk hoog in het vaandel. Dit heeft mij ook doen besluiten om me aan te sluiten bij Yarden als franchisenemer, in plaats van volledig voor mezelf te beginnen. Natuurlijk, ook de begeleiding en intervisiebijeenkomsten met collega franchisenemers, waren voor mij belangrijke overwegingen om deze stap te nemen".

Ook binnen haar huidige functie als consultant, coach en mediator is Corine altijd bezig met het begeleiden van andere mensen. Professionaliteit, attitude en integriteit zijn hierin voor haar belangrijke waarden. "Ik heb altijd met mensen gewerkt en vind het belangrijk om op een respectvolle wijze met elkaar om te gaan". Deze eigenschappen kan Corine ook goed inzetten bij haar werk als uitvaartondernemer.

Corine start medio mei 2012 in de regio Zwijndrecht en Papendrecht, waaronder ook de plaatsen Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland, Liesveld, Graafstroom en Hendrik Ido Ambacht vallen. Corine start binnenkort met een uitgebreide stage bij een vestiging van Yarden en bij een Yarden franchisenemer. We wensen Corine veel succes toe met haar stages en alle voorbereidingen voor de start.

Yarden Franchise is een snel groeiende full-service organisatie voor zelfstandig ondernemers en onderdeel van Yarden Uitvaartzorg. Yarden Franchise zal de komende jaren groeien naar 31 franchisenemers - voor een compleet landelijke dekking.

Voor meer informatie www.yarden-franchise.nl .

Yarden is een jonge uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen - en dat ze deze gaan vastleggen. Yarden begrijpt dat. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl