header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Uniek Uitvaarthuis

Een van de mogelijkheden die Hans Raaijmakers kan bieden, is het opbaren van de overledene in het Uitvaarthuis, waarmee hij uniek is in de regio Eindhoven. “Ons Uitvaarthuis is geen bedrijfspand maar een echt woonhuis”, licht Raaijmakers toe. “In een warme, huiselijke sfeer kan men dag en nacht zijn/haar dierbare bezoeken, wanneer men daar zelf behoefte aan heeft en in alle privacy.” De twee familiekamers krijgen de toepasselijke naam Lavendel en Hortensia, want de kamers bieden de hele zomer zicht op deze rijk bloeiende planten in de tuin. Het Uitvaarthuis is gevestigd aan het Emopad 56 in Geldrop, ligt aan de doorgaande weg naar het crematorium in Heeze en in de directe nabijheid van de begraafplaatsen ’t Zand en Zesgehuchten. Naast Hans is medewerkster Yvonne Bax-Toirkens de gastvrouw van het Uitvaarthuis.

Innovatief

Hans Raaijmakers is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om uitvaarten nog persoonlijker te maken. Tien jaar geleden haalde hij het landelijke nieuws met de mogelijkheid om als tastbare herinnering een handafdruk te laten maken. CNN heeft daar toen nog een reportage over gemaakt in Geldrop. Met deze mogelijkheid is zelfs de Funeral Award in Brussel behaald, als meest innovatieve idee op uitvaartgebied van het jaar 2000. Hans heeft nog volop ideeën waarvan hij hoopt ze dit jaar verder te kunnen ontwikkelen.

A.s. zondag Open Dag in het Uitvaarthuis

Op zondag 8 januari a.s. kan iedereen van 11.00 tot 16.00 uur kennismaken met het nieuwe Uitvaarthuis van Hans Raaijmakers. Tijdens de open dag zullen er ook vrijwilligers en een ambulance aanwezig zijn van de Stichting WensAmbulance Brabant, een nieuw initiatief in Noord Brabant die terminale mensen de gelegenheid biedt om nog een keer ergens naar toe gebracht te worden. Wie t.g.v. de opening van het Uitvaarthuis een donatie aan dit goede doel wil schenken wordt bij voorbaat hartelijk bedankt door de familie Raaijmakers.

Zie voor meer informatie de website: www.hansraaijmakers.nl of neem contact op via tel. 040-7808000 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl