header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Urnen zijn vandaag de dag populairder dan ooit. Nu het aantal crematies de laatste tien jaar exponentieel is blijven stijgen, is er een steeds grotere vraag om asresten te kunnen bewaren. Steeds minder mensen maken gebruik van niches op begraafplaatsen, en daarom is er een grotere behoefte aan unieke en eigenzinnige urnen om tentoon te kunnen stellen in eigen huis of tuin. Ook als de laatste wens het uitstrooien van de asresten zou zijn, dan zijn juist persoonlijke en milieuvriendelijke exemplaren erg gewild.

De urnshop is op deze trend in gesprongen en biedt nu een enorm uitgebreid gamma aan. Het gebruikersgemak van de website, en de snelle levering, zorgt ervoor dat deze nieuwe website een gedegen concurrent van de traditionele urnen winkel is geworden. Waar een webshop kosten kan besparen op verkopers personeel, pand huur als ook natuurlijk licht en elektriciteit, zal een winkel deze uiteindelijk door berekenen aan de klant. Wat betreft andere online urnen winkels zijn er gegarandeerd nergens zo’n goede aanbiedingen van dezelfde kwaliteit te vinden.

Veel mensen voelen zich beschaamd bij het kopen van urnen die niet zo hoog in prijs zijn. Zij denken dat het eerbetoon aan hun overleden geliefde of dierbare juist van grote waarde moet zijn om in verhouding te staan tot het gevoel wat het verlies heeft opgewekt. Echter, wat men in gedachten moet houden is dat het hier om de emotionele waarde gaat en niet om de financiële. De urnen zijn precies van precies dezelfde kwaliteit als de dure exemplaren die elders te koop zijn. En daarbij komt ook nog eens dat geld wat bespaard wordt door het kopen van goedkope exemplaren, meestal bijgedragen wordt aan andere aspecten van de begrafenis of herdenkings ceremonie. Een schuldgevoel kan hierdoor gemakkelijk worden vermeden.

De urnshop biedt nu tal van unieke urnen in een grote verscheidenheid aan materialen en stijlen. Het actuele aanbod bestaat onder andere uit hout, metaal, brons, marmer, glas, staal en keramiek. Deze urnen zijn personaliseerbaar en bovendien betaalbaar. Het online aanbod is enorm groot zodat het ultieme exemplaar dat het leven van een geliefde weerspiegeld gevonden kan worden. Urnen zijn niet vergankelijk, want ze worden van generatie op generatie doorgegeven. Ze dienen als herinnering aan een leven dat iemand geleefd heeft. Een eeuwenlange traditie die al sinds de oude Grieken door vele civilisaties werd beoefend.

Vandaag is de urnshop de perfecte plaats op het world wide web voor de aanschaf van urnen. Na iemands overlijden is de as het enige tastbare wat overblijft en dankzij het grote aanbod zal deze as voor altijd bewaard kunnen blijven. Het kiezen van urnen blijft een moeilijk proces voor de meeste mensen, echter in sommige gevallen worden ze al gekozen door de persoon zelf die helaas binnen afzienbare tijd te overlijden zal komen. Dit is een mogelijkheid waarbij de nabestaanden misschien een moeilijke keuze bespaard blijft. Zij weten immers zeker dat de urn bij de overleden persoon past en dat hij of zij ze mooi vindt.

Urnen van de urnshop zijn dus veel goedkoper dan de exemplaren in een gewone winkel. Er is geen noodzaak om stad en land af te gaan voor een mooie urn en daarbij wordt tijd en moeite bespaard. De online collectie bestaat uit de beste exemplaren die er via het web beschikbaar zijn. Urnen hebben een grote emotionele waarde en helpen de eigenaar of eigenares bij het moeilijke proces van rouw tot heling. Ze helpen om herinneringen te bewaren en om langzaam verder te kunnen gaan met het leven. Hoe lang dit proces duurt is bij ieder mens verschillend.

Vanaf nu zijn de urnen uit de urnshop in ieder geval bereikbaar voor alle Nederlanders met als grote voordeel dat in zeer korte tijd een enorm aanbod kan worden bekeken. De perfecte urn voor elke overleden dierbare is hier vast en zeker aanwezig. Het verdriet kan niet weggenomen worden, maar nu wordt het tijdrovende en emotionele karwei alvast wat gemakkelijker gemaakt. Niets kan het gat vullen dat overblijft na de dood of het verlies van een dierbare. Eén van de manieren waarop herinneringen beter bewaard kunnen worden is door het kiezen van een passende urn. Helaas maken tal van goedkope urn aanbieders misbruik van het verdriet door torenhoge prijzen te vragen voor kwalitatief mindere exemplaren. De urnshop biedt hier een antwoord op want via deze website wordt alleen de beste service en de beste kwaliteit geboden, en dat alles voor de laagste prijs.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief