header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

De uitreiking vond plaats in Hotel van der Valk in Vianen tijdens het I.F.A. Gala-diner 2011 in aanwezigheid van 350 genodigden, waaronder de voorzitters en vertegenwoordigers van I.F.A. Duitsland en België. I.F.A. is een onafhankelijke, internationale organisatie van professionals in de uitvaartbranche. I.F.A. stimuleert innovatie en kwaliteit in de branche.

Met deze honorering zet FERMATA FUNERAL CEREMONY, gevestigd  in Valkenswaard ( NBr), een stevige eerste stap in de uitvaartbranche. Het splinternieuwe bedrijf, biedt uitvaartverzorgers de mogelijkheid op elke gewenste locatie voor cliënten, die vragen om een exclusieve invulling van de uitvaartceremonie, een uniek persoonlijk eerbetoon te verzorgen..

DOORBRAAK IN MANIER VAN AFSCHEID NEMEN

FERMATA FUNERAL CEREMONY brengt vakmanschap en meesterschap terug in kerken, crematoria of op de locatie die de klant kiest voor zijn afscheidsceremonie.

FERMATA FUNERAL CEREMONY heeft een team van professionele musici en tekstdichters, die op maat componeren en schrijven. Professionele belichting en geluid ondersteunt de performers ( zang, harp en vleugel ). Instrumentarium en faciliteiten kunnen op elke gewenste locatie worden ingezet. Kerk, crematorium of een alternatieve plek voor de ceremonie voorziet FERMATA van de benodigde faciliteiten voor een respectvol afscheid met het juiste cachet.

Het werkgebied van FERMATA FUNERAL CEREMONY is Nederland en Vlaanderen.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief