header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

We ontvangen veel inschrijvingen en het aantal te vergeven gebieden wordt schaars. Voor gebieden die nog beschikbaar zijn, wordt verwezen naar http://www.yarden-franchise.nl/

Jan Bergsma was zelf al vrij snel overtuigd. Jan loopt al jarenlang met het plan om en eigen onderneming te starten en dan bij voorkeur in de uitvaartbranche. Toen Jan de advertentie las van Yarden Franchise, kwam hij al snel tot de conclusie dat dit voor hem de kans was om zijn droom te verwezenlijken. "Om zomaar een eigen uitvaartonderneming te beginnen zag ik niet zitten.  Maar door met Yarden samen te werken kan ik terugvallen op een grote organisatie met veel kennis en ervaring en biedt mij dit kansen op een vliegende start van mijn eigen onderneming."

Jan is zijn werkzame carrière begonnen in de zorg bij mensen met een verstandelijke beperking. "Na jarenlang als verpleegkundige te hebben gewerkt, heb ik binnen de zorg de overstap gemaakt naar inkoper. Ik kom uit een ondernemende familie. Ik voel mij altijd betrokken bij alles wat bij het ondernemen komt kijken, zoals onder andere efficiënt en effectief inkopen. "Toen de financiële crisis begon, ben ik gaan nadenken over het verwezenlijken van mijn droom, een eigen uitvaartonderneming. Ik had in de jaren daarvoor mijn broer verloren en in één jaar tijd mijn beide schoonouders. Ook in die processen kreeg ik vaak van familie en bekenden te horen, dat ik de zaken maar moest regelen. Hieruit bleek dat niet alleen ikzelf, maar ook anderen het gevoel hadden dat een baan in de uitvaartbranche bij mij zou passen."

"Wij zijn erg blij dat Jan de stap naar Yarden heeft genomen", zegt Ben Buitelaar. We hadden net in overleg met Yarden Uitvaartzorg een 2de franchisegebied in Friesland vastgesteld. Ook om onze bestaande ondernemer, Jochum Wouda, te ondersteunen. Het is daarom mooi dat Jan tijdens zijn voorbereidingen een aantal dagen met Jochum Wouda heeft meegelopen en de click er ook is. Dit sterkt ons in het gevoel dat we met Jan, weer een goede franchisenemer aan het team hebben toegevoegd".

Jan Bergsma zal vanaf 1 oktober 2011 starten onder de naam Yarden & Bergsma Uitvaartzorg Smallingerland. Jan is inmiddels gestart met zijn stages bij Yarden Uitvaartzorg en natuurlijk ook nog een aantal dagen bij Yarden & Jochum Wouda uitvaartzorg Zuid Oost Friesland. Wij wensen Jan veel succes met zijn stages en alle voorbereidingen voor de start van zijn eigen onderneming.

Yarden Franchise is een snel groeiende full-service organisatie voor zelfstandig ondernemers en onderdeel van Yarden Uitvaartzorg. Yarden Franchise zal de komende jaren groeien naar 31 franchisenemers - voor een compleet landelijke dekking.

Voor meer informatie http://www.yarden-franchise.nl/

Yarden is een jonge uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen - en dat ze deze gaan vastleggen. Yarden begrijpt dat. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.

Aangepaste rouwpost bezorgdagen gedurende de feestdagen 2019/2020

rouwpost

Aanbieden van verzamelenveloppen en bezorgen van rouwkaarten

Ook rond de feestdagen behandelen post.nl uw rouwpost met prioriteit. Zij bezorgen uw rouwpost de eerstvolgende werkdag, van maandag tot en met zaterdag. U kunt post.nl van dienst zijn door rouwpost tijdig aan te bieden. Houd hierbij rekening met de aanbiedmogelijkheden. lees meer

Nieuw in de boekenlijst

boek dichter van dienst

 

Dichter van Dienst
F. Starik

Dichter van dienst is het vaarwel van F. Starik, zijn indrukwekkend en aangrijpend laatste deel in de trilogie over eenzame uitvaarten in Amsterdam die hij zestien jaar lang vormgaf. ... Lees verder...

veel geraadpleegde onderwerpen

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief