Resomeren

Bij resomeren wordt het lichaam anderhalf uur in een 'resomator' gelegd, die het lichaam weegt en een daarop afgestemde hoeveelheid water en de chemische stof kaliumhydroxide toevoegt. Door middel van stoom wordt de temperatuur van 180 graden bereikt en het lichaam continu besproeid met de vloeistof. Zo verbreken de chemische verbindingen in het lichaam. De restanten worden gekoeld. Protheses, tandvullingen en pacemakers kunnen worden verwijderd en gerecycled. De botten zijn door de procedure zo broos dat ze gemakkelijk verpulveren tot een 'biopoeder'. Slechts 3 procent van het lichaam blijft over. De rest wordt via het afvalwater het riool in gespoeld. 'Het hoeft bijna niet gefilterd te worden, want het is vergelijkbaar met huishoudelijk afvalwater' volgens TNO.

Download hier: Eindrapport resomeren van het TNO

 

Terug naar inhoudsopgave Tips en wetenswaardigheden

Terug naar inhoudsopgave Uitvaart Encyclopedie

 

 

 

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.