header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Mensenlinq, de website voor naasten en nabestaanden, en URNWINKEL, dat gedenkartikelen verkoopt, zien dat steeds meer consumenten vragen om een gedenkteken voor de overledene zoals hij of zij in leven was. Ook een beeltenis van zijn of haar passie is gewild. Veel gevraagd zijn een Boeddha waarin as kan worden bewaard, een op maat gemaakt assieraad of een persoonlijk sculptuur. Mensenlinq trekt per maand meer dan 840.000 unieke bezoekers en is marktleider in Nederland.

Directeur Jolle Betten van Mensenlinq: ''Wij boden al een digitale ontmoetingsplaats voor mensen die iemand hebben verloren, maar wij merkten dat zij veel behoefte hebben aan een fysiek gedenkmonument. Het taboe over dit onderwerp is tegenwoordig veel kleiner. De dood hoort bij het leven. Daarom zijn Mensenlinq en URNWINKEL deze samenwerking aangegaan.''

De webshop helpt bij het vinden van een tastbare herinnering aan een dierbare, waarbij de wens van de klant centraal staat. Mensenlinq-URNWINKEL.nl biedt het grootste aanbod gedenkartikelen van Nederland. ''Dat aanbod groeit nog steeds. We hebben inmiddels duizenden soorten producten, waaronder knuffelurnen, herinneringsbomen, reisurnen en altaars'', aldus Betten.

Over Mensenlinq.nl

Mensenlinq.nl is een initiatief van de Koninklijke Wegener NV en NDC mediagroep en plaatst elke dag de familieberichten door naar alle sites van Mensenlinq.nl. Daarnaast worden alle actuele internationale, nationale en regionale overlijdensartikelen geplaatst. Op alle artikelen kan men gratis condoleance registers en levensverhalen plaatsen. Mensenlinq.nl is de enige site die familieberichten, nieuwsartikelen en condoleanceregisters op een plaats op het web samenbrengt.

Aangepaste rouwpost bezorgdagen gedurende de feestdagen 2019/2020

rouwpost

Aanbieden van verzamelenveloppen en bezorgen van rouwkaarten

Ook rond de feestdagen behandelen post.nl uw rouwpost met prioriteit. Zij bezorgen uw rouwpost de eerstvolgende werkdag, van maandag tot en met zaterdag. U kunt post.nl van dienst zijn door rouwpost tijdig aan te bieden. Houd hierbij rekening met de aanbiedmogelijkheden. lees meer

Nieuw in de boekenlijst

boek dichter van dienst

 

Dichter van Dienst
F. Starik

Dichter van dienst is het vaarwel van F. Starik, zijn indrukwekkend en aangrijpend laatste deel in de trilogie over eenzame uitvaarten in Amsterdam die hij zestien jaar lang vormgaf. ... Lees verder...

veel geraadpleegde onderwerpen

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief