header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Uitvaartcentrum Vredehof is nu nog gevestigd aan de M. H. Tromplaan in Enschede. Vooral de bereikbaarheid in de binnenstad heeft ertoe genoodzaakt om naar een alternatieve locatie te zoeken. Die is gevonden aan de Weth. Beversstraat. Daarmee zal overigens met pijn in het hart afscheid worden genomen van het huidige Uitvaartcentrum Vredehof, met de unieke aula in kapelvorm, zoals zeer velen die in de afgelopen 60 jaar hebben leren kennen. In die periode hebben er vanuit het pand ca 50.000 uitvaarten plaatsgevonden. Er liggen dus heel veel herinneringen aan momenten van afscheid, emotie en verdriet.

Bij de ontwikkeling van de (ver)nieuwbouw is voor het ontwerp IAA Architecten uit Enschede betrokken, het bouwkundige deel zal worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Trebbe Enschede en de bouwbegeleiding is in handen van SBM Bouwmanagement uit Almelo.

Er wordt een voor Twente ongekend uitvaartcentrum gerealiseerd. Kernwoorden bij het ontwerp zijn openheid, privacy, licht en transparantie, warmte en geborgenheid.

De entree wordt een grote open, lichte en toch intieme, multifunctionele hal. In het pand worden een aantal aula's gecreëerd, waardoor de mogelijkheid ontstaat om tegemoet te komen aan toenemende individualisering bij het invullen van uitvaarten en daardoor de vele wensen bij de invulling van plechtigheden. Tevens komen er via een eigen ingang, vijf privé rouwkamers die gedurende de gehele opbaarperiode ter beschikking staan van de familie. Ook wordt tegemoet gekomen aan de toenemende behoefte van naasten om betrokken te zijn bij het verzorgen van de overledene. Hier zullen aparte ruimtes voor worden ingericht. Er is parkeergelegenheid op eigen terrein voor ca 50 auto's, hetgeen meer dan voldoende is.

Vredehof Uitvaartverzorging voert de uitvaart geheel met eigen materieel en middelen uit om een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen garanderen. Voor de vervoersbewegingen met rouw- en volgauto's moet privacy voor bezoekers vanzelfsprekend wel gewaarborgd blijven. Dit wordt gerealiseerd doordat de logistiek van rouw- en volgauto's aan de andere zijde van het gebouw plaatsvindt. De drukkerij en het hoofdkantoor wordt op de bovenverdieping van het pand ondergebracht. Het publiek zal ook hier geen enkele hinder van ondervinden door gescheiden ingangen.

De (ver)nieuwbouw zal starten met interne sloopwerkzaamheden in de week van 11 juli, de bouwwerkzaamheden beginnen de laatste week van juli en zal naar verwachting medio februari zijn afgerond. In het voorjaar zal Vredehof haar nieuwe vestiging dus definitief kunnen gaan betrekken.

De bewoners in de nabije omgeving worden voor aanvang van de bouw over de bouwactiviteiten geïnformeerd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Herman Wormgoor, algemeen directeur, op telefoonnummer 053 – 4312389, of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aangepaste rouwpost bezorgdagen gedurende de feestdagen 2019/2020

rouwpost

Aanbieden van verzamelenveloppen en bezorgen van rouwkaarten

Ook rond de feestdagen behandelen post.nl uw rouwpost met prioriteit. Zij bezorgen uw rouwpost de eerstvolgende werkdag, van maandag tot en met zaterdag. U kunt post.nl van dienst zijn door rouwpost tijdig aan te bieden. Houd hierbij rekening met de aanbiedmogelijkheden. lees meer

Nieuw in de boekenlijst

boek dichter van dienst

 

Dichter van Dienst
F. Starik

Dichter van dienst is het vaarwel van F. Starik, zijn indrukwekkend en aangrijpend laatste deel in de trilogie over eenzame uitvaarten in Amsterdam die hij zestien jaar lang vormgaf. ... Lees verder...

veel geraadpleegde onderwerpen

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief