header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Dit geeft aan dat er veel animo is om als franchisenemer met Yarden samen te werken. Dit is ook te merken aan de grote hoeveelheid aanmeldingen, die nog steeds binnen komen. Op www.yarden-franchise.nl staat vermeld welke gebieden nog beschikbaar zijn.”

Met zijn 25 jaar heeft Ronny van Haften zich als jongste franchisenemer aangesloten bij Yarden franchise. Dit betekent niet dat hij weinig ervaring heeft in de uitvaartbranche. Reeds vanaf zijn 17e jaar is Ronny werkzaam in de uitvaartbranche, wat begon met het wassen van rouwauto’s bij een uitvaartonderneming. Enige tijd later is dit overgegaan in het overbrengen van overledenen en is hij begonnen met de opleiding voor het verzorgen van overledenen.  Zo mag Ronny ook werkzaamheden verrichten in opdracht van politie en Justitie en is hij momenteel bezig de opleiding thanatopraxie af te ronden.

Voor Ronny is het werken in de uitvaartbranche altijd al zijn passie geweest. Naast meerdere functies bij twee uitvaartondernemingen, is Ronny sinds 2010 werkzaam bij het crematorium Rijk van Nijmegen in Beuningen. Dat hij naast zijn interesse en ambitie in de uitvaartbranche ook ondernemerschap in zijn bloed heeft, blijkt wel uit zijn eigen succesvolle partyservice bedrijf. Ondanks het feit dat dit een geheel andere bedrijfstak is, ziet Ronny wel overeenkomsten, zoals o.a. het organiseren van activiteiten op basis van wensen en ideeën van de klant en de onregelmatige werktijden.

“Ik heb me bewust bij Yarden aangesloten”, zegt Ronny van Haften. “Yarden is een jonge organisatie met nieuwe en frisse ideeën, die altijd op zoek is naar nieuwe mogelijkheden en technieken, om nog beter de vraag en wens van de overledene en nabestaanden te beantwoorden. Daarbij hecht ik er veel waarde aan, dat nabestaanden met één persoon te maken hebben gedurende de gehele periode. Dit vraagt van mij als uitvaartondernemer de nodige flexibiliteit en ik zal dan ook buiten de geijkte kantooruren gewoon moeten werken. Iets wat ik altijd heb gedaan. Zowel in het werk bij meerdere uitvaartondernemingen, als ook bij mijn eigen onderneming in de partyservice.”

Ronny zal, nadat hij zijn diploma thanatopraxie heeft behaald, starten met zijn stage bij Yarden. Wij zijn blij Ronny te verwelkomen binnen Yarden Franchise en wensen hem veel succes toe met alle voorbereidingen voor de start.

Yarden Franchise is een snel groeiende full-service organisatie voor zelfstandig ondernemers en onderdeel van Yarden Uitvaartzorg. Yarden Franchise zal de komende jaren groeien naar 30 franchisenemers - voor een compleet landelijke dekking.

Voor meer informatie www.yarden-franchise.nl .

Yarden is een jonge uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen - en dat ze deze gaan vastleggen. Yarden begrijpt dat. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.

veel geraadpleegde onderwerpen

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief