de omarming open-huis-groot Open dag Crematorium de Omarming
Zondag 26 mei houdt Crematorium de Omarming een open dag van 10.00 tot 16.00 uur. Het crematorium werd in oktober 2011 geopend aan de Voorsterallee in Zutphen. "Graag willen we de mensen uit de omgeving weer de gelegenheid geven om kennis te maken met de mogelijkheden die ons crematorium biedt",

 

aldus directeur en eigenaar Gert Brinkhorst. Het crematorium is te bereiken via de ingang van de begraafplaats aan de Voorsterallee in Zutphen.

De moderne accommodatie beschikt over alle faciliteiten en dienstverlening rondom het laatste afscheid; van een verzorgingsruimte, opbaarkamers waaronder een speciale kinderopbaarkamer tot en met een familiekamer voor een klein intiem afscheid en een aula met tweehonderd zitplaatsen. "Afhankelijk van de grootte van het gezelschap beschikken we over diverse condoleanceruimten. Tijdens de open dag zijn onze medewerkers graag bereid om bezoekers te informeren over mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid. Maar ook mensen die een kijkje achter de schermen willen nemen, zijn van harte welkom", benadrukt Brinkhorst.

Uniek in Nederland
De crematieruimte is uniek in Nederland. Steeds meer familieleden en nabestaanden willen hun geliefde begeleiden tot aan de crematieruimte. Inspelend op die wens is de crematieruimte ingericht als een intieme afscheidskamer. Ook bijzonder is de stilteruimte waar mensen de dag na de crematieplechtigheid de as van de overledene kunnen bezoeken. "Dat is speciaal omdat wettelijk is vastgelegd dat de as de eerste maand niet verstrooid of bijgezet mag worden", licht Brinkhorst toe. Tot slot wijst Brinkhorst op Gasterij de Ontmoeting; een ontmoetingsplaats die zes dagen per week is geopend voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor, een kop koffie of vragen hebben over mogelijkheden rondom het laatste afscheid. Naast het buitencolumbarium, een urnenmuur, biedt het crematorium ook de mogelijkheid van een binnencolumbarium.