Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 7, 12 februari 2001 t/m
 18 februari 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Volkskrant, 13 februari 2001, Conservatief Europa walgt van spuitje voor bejaarden
Geert-Jan Bogaerts: De journalist doet in het artikel verslag van een aantal sprekers in het Europees parlement. Citaat van Gatterer (Oostenrijk): "Dat euthanasie ook gepromoot wordt om organen voor transplantatie beschikbaar te krijgen, kan natuurlijk helemaal niet door de beugel". Duitse Christen-democraat Peter Liese: "Ambulances rijden met bejaarden uit de buurlanden om ze in Nederland een spuitje te laten krijgen".

Carp, 13 februari 2001, Digitaal bidprentje
JB: Nu alles snel en multimediaal moet, past ook de uitvaartbranche haar dienstenpakket aan. Van het oude gedachteniskaartje, ook wel bidprentje genoemd is nu een digitale versie te verkrijgen. Of het digitale bidprentje dat f 950,- kost ook een succes zal worden net al de afgietsels van handen durft de ondernemer Raaijmakers niet te zeggen. Aanvragen voor een cd-rom heeft hij nog niet gekregen.

Verschillende kranten, 13 februari 2001, Volgelingen willen Lenin klonen voor begrafenis.
Het Kremlin heeft via nieuwsberichten op www.pravda.ru uit laten lekken dat er plannen zijn voor een begrafenis van het gebalsemde overschot van Lenin. Zijn laatste bewonderaars zijn op het idee gekomen dat hij voor zijn definitieve begrafenis kan worden gekloond. Het is volgens hen waarschijnlijk dat er DNA in zijn lichaam intact is gebleven.

Verschillende kranten, 14 februari 2001, Betrokkenen zwijgen over babysterftecijfers
GPD: Gynaecologen en verloskundigen willen niet ingaan op het onderzoek waaruit blijkt dat een groot gedeelte van de babysterfte te wijten is aan nalatig handelen van medici. Volgens een Europees onderzoek naar de sterfte van baby's blijkt dat in de helft van de gevallen in strijd met de richtlijnen is gehandeld.

Leeuwarder Courant, 14 februari 2001, Huiver parkeren uitvaartcentrum
De bouw van een uitvaartcentrum in Oranjewoud kan, maar het parkeren moet binnen de perken blijven.. Als er meer parkeerplaatsen nodig zijn, dan moet het bedrijf die op eigen terrein aanleggen. Bezoekers mogen hun auto niet aan de doorgaande weg parkeren. zo vindt de commissie voor ruimtelijke ontwikkeling van Heerenveen.

Verschillende kranten, 15 februari 2001. Nederlanders vinden graf van farao's priester.
Nederlandse archeologen hebben bij Sakkara in Egypte het graf blootgelegd van een opperpriester uit de tijd van de zeer onorthodoxe farao Achnaton (1353-1336 voor Christus). Ze vonden het graf op een begraafplaats van hoge ambtenaren. Het is vermoedelijk al in de oudheid geplunderd.

 

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage