PERSBERICHT

Grafschennis monument Engel van 't Meer
's-Hertogenbosch,14-04-2008

Maandag aan het einde van de middag heeft een medewerker van de begraafplaats Groenendaal in 's-Hertogenbosch ontdekt, dat het monument ter nagedachtenis aan de op 4 januari 2007 bij het Engelermeer dood aangetroffen baby Engel van 't Meer, was vernield en meegenomen.

engel van 't meer

Onthulling

Het monument werd op vrijdag 2 november 2007 onthuld in het bijzijn van o.a. de kunstenares en maaktster Nadia Gonega en een groot aantal belangstellenden. Het monument bestond uit een granieten sokkel met bronzen voetjes met daarop een bronzen schaal. In de schaal lagen twaalf sterren met daarop in verschillende talen het woord 'Engel'. De kunstenares symboliseerde daarmee de onbekende afkomst van de baby. De Bossche stichting Janus Kiep hield kort na het aantreffen van Engel van het Meer een inzamelingsactie om haar een waardig grafmonument te geven.

Laaghartige diefstal
Vanmiddag bleek dat het bronzen monument door de dader(s) met grof geweld van de sokkel is getrokken en is weggenomen. De politie ziet dit als een zeer laaghartige diefstal en is er veel aan gelegen om de dader(s) te achterhalen. De politie verzoekt eventuele getuigen of mensen die mogelijk meer weten van deze diefstal te bellen met 0900-8844 of via Misdaad Anoniem 0800- 7000